Airco Installatie Liempde

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Liempde draagt bij aan een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze adviseurs vind je waardevolle info over de verscheidene soorten apparaten en een uitgebreid keuzeadvies. Ook check je contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast systeem in een ruimte plaatsen gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Liempde

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Liempde. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Liempde voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via deze website tref je snel gecertificeerde installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-liempde-5298

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een vaste airco laten installeren? Kies voor een bekwaam installatiebedrijf in Liempde (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame installatiepartners kunnen op elke plek een milieuvriendelijk klimaatsysteem integreren. Ook zorgen zij voor onderhoud en service. In het overzicht hieronder vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Liempde (gemeente Boxtel, provincie Noord-Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Esch, Gemonde, Den Dungen, Helvoirt, Cromvoirt.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Er bestaan meerdere units die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hierna tref je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Klimaatbeheersing.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Mede is dit het meest goedkope systeem. De nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en de toenemende energierekening. Verder moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Daardoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct plug & play, gelijk effect.
 • Mobiele airco Liempde: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model bestaat uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. De buitenunit monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk koelrendement, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is een uitkomst voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Liempde: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een hoog koelvermogen.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De meest populaire opties kan je in het volgende stukje bekijken. Op de website tref je ook meer info over: Afzuigsysteem.

Wandairco
Een zeer geschikt klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Zonder problemen te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor kantoren en winkels. Geïnstalleerd vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Liempde.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Perfect voor slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een constante koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300.

VRF airco’s
Is relevant voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in ziekenhuizen en hotels.

Goedkoopste airco juni 2024 inclusief installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Liempde variëren enorm. De totale kosten wisselen per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het noodzakelijke koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk prijziger dan in het geval je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het onderstaande schema check je een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Liempde. Deze tariefindicaties zijn zonder het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en energieverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeBeschrijvingPrijzen
Vaste airco (split)Vast systeem met binnen- en buitenunit.€1185 – €2000
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2170 – €2945
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1190 – €2205
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €435 – €845
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €180 – €600
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Liempde.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste modellen kennen 2 units: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco kan je eenvoudig bedienen via een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een heet huis in de zomerse maanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner plaatsen door een goede installateur in Liempde. Werken, leven en slapen is zo een stuk prettiger. Eveneens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een woning kunnen verwarmen en koelen.

Hoe duur is een airco?
De prijs kan men berekenen met verschillende bouwstenen. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de installatiekosten. Verder heb je te maken met het benodigde onderhoud. Tevens noemen we nog een hoger stroomverbruik en dus een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met €75 tot €280 per kalenderjaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per soort systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De zware modellen zijn veel meer stroomvreters dan eenvoudige single-split systemen. De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als De’Longhi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een normaal koelsysteem rekent bij benadering 1,40 KW stroom per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om 1 of 2 jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Liempde. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert kijkt o.a. naar compressor, koelvloeistof, verdamper, condensor.

Plaats een reactie