Airco Installatie Noordoostpolder

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Noordoostpolder levert jou een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze website bekijk je nuttige tips en adviezen over de verschillende soorten systemen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens check je contactgegevens van – in de buurt actieve – specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste split-airco in de woning installeren gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Noordoostpolder

De temperaturen in Nederland veranderen flink. We hebben structureel warmere zomers en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groeiend aantal mensen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Noordoostpolder. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Noordoostpolder voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina tref jij zonder gedoe ervaren monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook vast of mobiele airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-noordoostpolder-8309

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Ga je een airco laten installeren? Laat dit doen door een deskundig installatiebedrijf in Noordoostpolder (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame montagepartners kunnen in elk gebouw of woning een effectief klimaatsysteem inregelen. Bovendien regelen ze vacumeren, onderhoud en vullen. In de lijst hieronder bekijk jij showrooms en airco monteurs in Noordoostpolder (gemeente Noordoostpolder, provincie Flevoland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Kampen, Dronten, Lelystad, Heerde, Epe.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Dijksma Koudetechniek B.V.Dukaat 78305BCEmmeloord
ENGIE Refrigeration BVLandbouwkade 148304AEEmmeloord
Tolsma Techniek Emmeloord BVFabrieksweg 78304ATEmmeloord
Adresgegevens van airco montagebedrijven Noordoostpolder vergelijken

Extra koeling in huis?

Ontvang offertes van de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Je hebt de keuze uit velerlei soorten apparaten die men kan installeren. Bijgaand vind je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco montagebedrijven.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, of op zeer specifieke plekken. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Daarnaast is het een voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: een hoog geluidsniveau en het toenemende energieverbruik. Bovendien moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Noordoostpolder: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem bestaat uit twee units: een binnen en buiten deel. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge capaciteit, slechts weinig lawaai in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is een uitkomst voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Noordoostpolder: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Laag energieverbruik en een hoge capaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dezekan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Stroomverbruik.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Probleemloos te plaatsen, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Noordoostpolder.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een fijne gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1375.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfstoepassingen en winkels. Bijna niet zichtbaar, extreem stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1500.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Typische toepassingen zijn sportscholen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco november 2021 met monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Noordoostpolder zijn nogal verschillend. De totale kosten verschillen per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het koelvermogen prijsbepalend. Als de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan wanneer je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel check je een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Noordoostpolder. Deze kostenindicaties zijn excl. het onderhoud, vullen en vacumeren en stroomverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemToelichtingPrijsindicatie
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1205 – €1985
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2190 – €2935
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1145 – €2295
Mobiele airco’sEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €435 – €860
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€245 – €660
Tabel met de tarieven van airconditioning in Noordoostpolder.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s bestaan uit 2 delen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen middels een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een erg hete woning in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Laat dan direct een airconditioner installeren door een professionele installateur in Noordoostpolder. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan stukken comfortabeler. Verder zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel normaal. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De prijs hangt af van diverse bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de montage. Vergeet niet het periodieke onderhoud. Bovendien heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een hogere energierekening. Houd rekening met ongeveer €80 tot €315 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De systemen voor een hele woning verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De moderne airco’s van a-merken als Carrier hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt ongeveer 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Noordoostpolder. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert inspecteert o.a. koelvloeistof, condensor, verdamper, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie