Airco Installatie Middelburg

Wil jij het lekker fris houden tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Middelburg levert jou een aangename temperatuur en schone lucht in huis, of op je werk. Hier faciliteren we waardevolle tips en informatie over de beste soorten toepassingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook lees je adressen van – in de omgeving werkzame – installatiebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in de woning installeren regel je al vanaf €1.350,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Middelburg

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer consumenten besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Middelburg. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Middelburg voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek je eenvoudig betrouwbare vakmensen. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook welke airco past bij mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-middelburg-4334

Monteurs en installateurs uit de regio
Airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een vakkundig installatiebedrijf in Middelburg (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame monteurs kunnen onder alle omstandigheden een effectief klimaatsysteem inregelen. Verder zorgen zij voor het onderhoud en afvullen. In de onderstaande tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Middelburg (gemeente Middelburg, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Schouwen-Duiveland, Altena, Gorinchem, West Betuwe, Vijfheerenlanden.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de voordeligste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis op kantoor of in een winkel. Er zijn velerlei soorten producten die mogelijk interessant zijn. In de volgende paragraaf lees je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Lees op deze website ook meer over: Airco voor kantoor.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Tevens is het qua kosten een interessante investering. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsproductie en het toenemende energieverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
 • Mobiele airco Middelburg: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat heeft 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Belangrijke pluspunten zijn een hoog koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De installatie kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is een uitkomst voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Middelburg: Vast element in de woning.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit aanbod bespreken we hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Koeltechniek.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Moeiteloos te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Middelburg.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt een beetje op een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een constante koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1125.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil het kost geen ruimte en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1400.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. installatie

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Middelburg lopen zeer uiteen. De prijzen zijn weer anders per airconditioning methode en per installateur (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk prijziger dan wanneer jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het schema hierna check je een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Middelburg. De kosten nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, vullen en vacumeren en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ModelOmschrijvingInvestering
Single split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1175 – €2030
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2210 – €2965
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1195 – €2235
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €355 – €830
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €180 – €645
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Middelburg.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet appartement in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Laat dan direct zo’n airco monteren door een STEK installateur in Middelburg. Wonen, (thuis)werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn krachtigere modellen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De totale prijs kan men berekenen met vele bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de installatiekosten. Ook krijg je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). Daarbij heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €80 tot €295 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco varieert per soort installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De professionele systemen verbruiken meer elektriciteit dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Mitsubishi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een basis koelsysteem moet ruwweg 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan je zelf het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Middelburg. Een gecertificeerd bedrijf verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur controleert onder andere naar koelvloeistof, expansieventiel, condensor, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie