Airco Installatie Arnemuiden

Wil jij het lekker fris houden in de zomer? De juiste airco kopen in Arnemuiden resulteert in een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Op Aircorevolutie.nl verstrekken wij nuttige tips en informatie over de verschillende soorten toepassingen en een handig keuzeadvies. Verder verzamel je gegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnendeel en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast apparaat in een ruimte installeren gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Arnemuiden

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De warmte in de zomers neemt toe en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Arnemuiden. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Arnemuiden voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek je snel & eenvoudig betrouwbare montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-arnemuiden-4341

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Airco laten installeren? Laat dit doen door een gecertificeerd installatiebedrijf in Arnemuiden (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende installateurs kunnen onder alle omstandigheden een geschikt klimaatsysteem aanbrengen. Tevens regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In de lijst hieronder vergelijk je showrooms en airco monteurs in Arnemuiden (gemeente Middelburg, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Nieuw- en Sint Joosland, Burgh-Haamstede, Noordwelle, Renesse, Ellemeet.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Loon BV Koel- en Elektrotechnisch InstallatiebedrijfHerculesweg 324338PLMiddelburg
Loon A M vanPark De Moucheron 144336AXMiddelburg
Koeltechniek S P ClerxSint Joostdijk 744307AVOosterland zld
Opsomming met airco montagebedrijven Arnemuiden vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Offertes van de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen thuis of op kantoor. Er zijn veel verschillende soorten systemen waar je uit kunt kiezen. Hierna behandelen we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Kanaal Airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine ruimte, of op de persoon gericht. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Ook is het een betaalbare optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: veel “lawaai” en het hoge energieverbruik. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Zodoende sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Arnemuiden: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. Het gedeelte aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, een beperkte geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De installatie dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Arnemuiden: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco voor zolder.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Moeiteloos te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar zeker ook relevant voor kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1250. Een goedkoop airco systeem in Arnemuiden.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de wand. Het lijkt wel wat op verwarming of radiator aan de wand. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat leidt tot een fijne koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1300.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1500.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en onderwijs.

Goedkoopste airco januari 2022 met installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Arnemuiden lopen zeer uiteen. De prijzen kunnen afwijken per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen essentieel. Als je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de vergelijker hieronder geven we de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Arnemuiden. Deze kostenindicaties zijn exclusief het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductOmschrijvingOnkosten
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1165 – €1995
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2155 – €2980
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1175 – €2280
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€445 – €850
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €220 – €620
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Arnemuiden.

Top-10 merken januari 2022

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten kennen 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen via een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een warme woning in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat zo’n airco plaatsen door een vakkundige installateur in Arnemuiden. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Ook kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn handige installaties die altijd en overal op een duurzamere manier een appartement kunnen verwarmen of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De all-in prijs komt tot stand door diverse aspecten. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de plaatsing. Ook belangrijk: het periodieke onderhoud. Ook zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op ongeveer €95 tot €295 per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per soort systeem en rendement / koelvermogen. De grotere installaties verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van marktleiders als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een doorsnee koelsysteem benodigd grofweg 1,45 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen door een ervaren koudetechniek / airco specialist Arnemuiden. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur kijkt bijv. naar compressor, condensor, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie