Airco Installatie Herwen

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2023? Een airco kopen in Herwen levert een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Hier bieden wij praktische tips en informatie over de verschillende soorten toepassingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Eveneens lees je contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en binnenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco in de woning plaatsen regel je al vanaf €1.275,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Herwen

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groeiend aantal consumenten besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Herwen. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in Herwen voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker tref jij razendsnel populaire vakmensen. Bekijk voor het beste advies eerst de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-herwen-6914

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een deskundig installatiebedrijf in Herwen (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installatiepartners mogen in alle ruimtes een duurzaam klimaatsysteem installeren. Daarnaast zijn ze te bereiken voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het onderstaande overzicht tref jij showrooms en airco monteurs in Herwen (gemeente Zevenaar, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Aerdt, Pannerden, Babberich, Velp, Deelen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Kom in contact met de voordeligste leveranciers uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. We kennen velerlei soorten systemen waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Bekijk ook meer info over: Airco’s voor computerruimte.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzeer is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsoverlast en het gebruikt relatief veel stroom. Verder is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Herwen: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het split systeem bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en een buitendeel. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De meest genoemde voordelen zijn een hoog koelvermogen, geen geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit apparaat kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is perfect voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak toegepast bij meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Herwen: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluid diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco installatiebedrijven.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, past in praktische elke plek, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Herwen.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan een verwarming. Vaak wordt dit geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een merkbare gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1225.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en winkels. Grotendeels onzichtbaar, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Verkrijgbaar vanaf €1450.

VRF airco’s
Geschikt voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco maart 2023 inclusief monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Herwen zijn nogal verschillend. De totale kosten kunnen afwijken per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel verstrekken we een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Herwen. De tarieven houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, vullen en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductOmschrijvingTarieven
Vaste airco (split)Vast model met binnen- en buitengedeelte.€1240 – €1975
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2190 – €2925
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1190 – €2250
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€415 – €830
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €250 – €645
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Herwen.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen bestaan uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner is te gebruiken a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een erg hete woning in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan snel zo’n airco monteren door een STEK installateur in Herwen. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Eveneens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen verwarmen en koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De totale prijs wordt bepaald door een aantal onderdelen. Uiteraard het advies, de airco en de prijs van de plaatsing. Ook krijg je te maken met een onderhoudscontract. Als laatste moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik met als gevolg een hogere energierekening. Denk dan aan plusminus €70 tot €295 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per soort systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een hele woning gebruiken veel meer stroom in vergelijking met instap-modellen. De moderne airco’s van populaire merken als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een doorsnee koelsysteem gebruikt circa 1,55 KW stroom per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Herwen. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De installateur inspecteert o.a. compressor, condensor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie