Airco Installatie Ulbeek

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Ulbeek draagt bij aan extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze website faciliteren we goede tips en adviezen over de diverse soorten apparaten in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Verder verstrekken wij contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen en buiten deel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste split-airco in een ruimte plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Ulbeek

De temperaturen in België veranderen flink. De zomer kent toenemende temperaturen en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Ulbeek. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Ulbeek voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze website check je snel en simpel geschikte vakmensen. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-ulbeek-3832

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een professioneel installatiebedrijf in Ulbeek (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde monteurs mogen in alle ruimtes een duurzaam klimaatsysteem integreren. Daarnaast kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In de tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Ulbeek (gemeente Wellen, provincie Limburg). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Herten, Berlingen, Velm, Wilderen, Runkelen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Vergelijk de interessantste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis op kantoor of in een winkel. We kennen velerlei soorten producten die men kan installeren. In de volgende paragraaf check je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco zonder slang.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen monteur benodigd. Tevens is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: ze maken relatief veel geluid en het hoge energieverbruik. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Op die manier komt er ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, profiteer direct.
 • Mobiele airco Ulbeek: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model kent 2 units: een buiten- en binnenunit. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het binnengedeelte plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk koelrendement, in huis heb je geen last van lawaai (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gebruikt bij de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is handig voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Ulbeek: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Bekijk ook meer over: Aankooptips.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaap- en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels, de horeca of kantoren. Aanschaf + montage vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Ulbeek.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een radiator. Wordt doorgaans geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een aangename gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Aanschaf + montage vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco mei 2024 inclusief installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Ulbeek variëren enorm. De kosten zijn weer anders per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als er een heel huis moet worden gekoeld ben je duurder uit dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In de onderstaande tabel verstrekken wij een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Ulbeek. De prijzen houden geen rekening met onderhoudsinterval, navullen en stroomverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductOmschrijvingTarieven
Split-systeemVast model met binnen- en buitengedeelte.€1195 – €1965
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2140 – €2940
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1170 – €2230
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€360 – €890
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€230 – €680
Schema met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Ulbeek.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten in Vlaanderen kennen 2 units: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is te gebruiken door middel van een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een extreme heet huis in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Laat dan direct de airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Ulbeek. Wonen, werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel gewoon. De meeste split airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal op een duurzamere manier een woning kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De totale prijs bestaat uit verschillende onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de installatiekosten. Ook krijg je te maken met een onderhoudscontract. Verder moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €85 tot €305 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning verschilt per type installatie en koelvermogen. De systemen voor een compleet huis vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Hitachi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een basis koelsysteem benodigd rond de 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Ulbeek. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. De specialist controleert onder andere naar compressor, condensor, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie