Airco Installatie Landegem

Wil je het graag koel houden in je woning? Een airco kopen in Landegem levert jou extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Op Aircorevolutie.nl verstrekken wij nuttige tips en informatie over de meest gebruikte soorten oplossingen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast check je gegevens van plaatselijke specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in een pand plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.350,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Landegem

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groot aantal huizenbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Landegem. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Landegem voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Op deze pagina tref je zonder gedoe vakbekwame vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de type installaties.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-landegem-9850

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Laat dit uitvoeren door een vakkundig installatiebedrijf in Landegem (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige monteurs kunnen in elke gewenste ruimte een duurzaam klimaatsysteem samenstellen. Verder regelen ze groot onderhoud en reparatie. In de vergelijker hieronder vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Landegem (gemeente Deinze, provincie Oost Vlaanderen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Hansbeke, Zevergem, Deurle, Schelderode, Munte.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Kom in contact met de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in jouw woning, winkel of kantoor. Je kunt kiezen uit allerlei uitvoeringen die je kunt toepassen. In het gedeelte hieronder bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Beste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen monteur benodigd. Eveneens is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidsproductie en je gebruikt vrij veel stroom. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Negatief effect: hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, profiteer direct.
 • Mobiele airco Landegem: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant kent 2 units: een binnen- en buitenunit. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gebruikt bij zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Landegem: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge koelcapaciteit.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Subsidie voor een airco.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Moeiteloos te installeren, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1150. Een goedkoop airco systeem in Landegem.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat resulteert in een merkbare gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Wordt al geplaatst v.a. €1350.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1400.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco mei 2024 met installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Landegem kunnen flink uiteen lopen. De tarieven zijn weer anders per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk prijziger dan als je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In het volgende schema vind jij een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Landegem. De getoonde tarieven houden geen rekening met het onderhoud, reinigingskosten en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductToelichtingPrijzen
Split-systeemEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1150 – €1950
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2210 – €2980
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1125 – €2260
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €395 – €845
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€190 – €700
Lijst met de tarieven van aannemers airconditioning in Landegem.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit twee units: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem kan men activeren aan de hand van een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm appartement in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat de airconditioner installeren door een goede installateur in Landegem. Wonen, werken en slapen is zo een stuk prettiger. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op een efficiënte manier een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
Het prijskaartje wordt vastgesteld door vele onderdelen. Om te beginnen het advies, de airco en de kosten van de plaatsing. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. Als laatste zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je gemiddelde €70 tot €300 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning fluctueert per type installatie en koelvermogen. De professionele systemen hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als Hitachi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een doorsnee koelsysteem benodigd circa 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Landegem. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De monteur kijkt bijv. naar verdamper, expansieventiel, compressor, condensor.

Plaats een reactie