Airco Installatie Dinkelland

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Dinkelland draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl bekijk je handige tips en adviezen over de verscheidene soorten oplossingen en een handig keuzeadvies. Ook bekijk je gegevens van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en binnenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast apparaat in de woning plaatsen gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Dinkelland

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomers worden steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel Hollanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Dinkelland. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Dinkelland voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk jij snel vakbekwame vakmannen. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-dinkelland-7591

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een professioneel installatiebedrijf in Dinkelland (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele montage experts kunnen overal een efficiënt klimaatsysteem aanleggen. Verder zijn ze verantwoordelijk voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de onderstaande tabel vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Dinkelland (gemeente Dinkelland, provincie Overijssel). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Losser, Oldenzaal, Hengelo, Enschede, Haaksbergen.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Actief Accuraat AA Montage Noord-Oost BVMarconiweg 10/A7591HHDenekamp
T-H-E. Technische Handelsonderneming Enschede VOFGronausestraat 3837585PCGlane
de Paauw KoeltechniekGlanerbrugstraat 727585PMGlane
Tabel met airco montagebedrijven Dinkelland vergelijken

Extra koeling in huis?

Doe een aanvraag bij de populairste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan verscheidene uitvoeringen die mogelijk interessant zijn. In onderstaande tekst lees je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Bekijk ook meer info over: Stilste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de verkoeling van kleine ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzo is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsoverlast en je gebruikt vrij veel stroom. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg daarvan komt er weer warme lucht de woning in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Dinkelland: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant bestaat uit twee units: een buiten- en binnengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijke pluspunten zijn een hoog koelvermogen, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Dinkelland: Vast element in de woning.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De keuzes tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Slaapkamer airco’s.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor thuis. Bevestig de unit hoog aan de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Probleemloos te monteren, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Dinkelland.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het doet vaak denken aan radiatorverwarming. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een beheersbare koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, neemt geen functionele ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Is relevant voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Vaak gebruikt in utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco september 2021 met plaatsen

De tarieven van een airco inclusief montage in Dinkelland zijn heel divers. De onkosten fluctueren sterk per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het volgende schema check je een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatiebij een airco bedrijf in Dinkelland. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductToelichtingPrijzen
Single split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1220 – €2005
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2215 – €2955
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1125 – €2235
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €365 – €900
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€225 – €605
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Dinkelland.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem is te gebruiken via een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een heet appartement in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie een airconditioner installeren door een erkende installateur in Dinkelland. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Verder zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren wat we steeds meer zien. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo op een energiezuinige manier een woning kunnen koelen of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
Het prijskaartje wordt bepaald door diverse onderdelen. Om te beginnen het advies, de airco en de montagekosten. Verder heb je te maken met een onderhoudscontract. Tenslotte heb je te maken met een hoger stroomverbruik wat resulteert in een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Dit schatten we op plusminus €75 tot €290 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per type installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom dan instap-modellen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Midea zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een doorsnee koelsysteem vraagt grofweg 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Dinkelland. Deze expert helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. Een gecertificeerd bedrijf kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, verdamper, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie