Airco Installatie Oldenzaal

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Oldenzaal resulteert in een prettig binnenklimaat thuis of op kantoor. Op dit portaal bieden wij nuttige informatie over de verscheidene type modellen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens tref je contact- en adresgegevens van regionale monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast systeem in de woning installeren wordt al gedaan vanaf €1.325,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Oldenzaal

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomermaanden worden warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal Hollanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Oldenzaal. Slapen, wonen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Oldenzaal voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk jij zonder gedoe erkende installateurs. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-oldenzaal-7574

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in een woning? Zoek hiervoor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Oldenzaal (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame installatiepartners kunnen op elke plek het juiste klimaatsysteem maken. Tevens zijn ze te bereiken voor het onderhoud en afvullen. In de onderstaande tabel tref je showrooms en airco monteurs in Oldenzaal (gemeente Oldenzaal, provincie Overijssel). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Hengelo, Enschede, Haaksbergen, Hof van Twente, Rijssen-Holten.

NaamAdresPostcodePlaats
Microwave Systems Europe BVLevantstraat 177559CGHengelo ov
Leemreis KoeltechniekCruys Voorberghstraat 1837558WXHengelo ov
Airco ChoiceZiekenhuisstraat 107557ABHengelo ov
Schema met airco montagebedrijven Oldenzaal vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Offertes van de voordeligste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Er bestaan verscheidene apparaten die geschikt kunnen zijn. In de volgende paragraaf bieden wij kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Beste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er hoeft geen installateur te komen. Verder is het een relatief goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsoverlast en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Verder moet er altijd een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Oldenzaal: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het systeembestaat uit 2 elementen: een binnen en buiten deel. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De voordelen zijn een hoge capaciteit, een lage geluidsproductie in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Het systeem kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gebruikt bij gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Oldenzaal: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco toepassingen.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te monteren, past bijna in elke ruimte, relatief goedkoop en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name effectief voor slaap- en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels, de horeca of kantoren. Verkrijgbaar vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Oldenzaal.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het lijkt wel wat op een standaard warm-water radiator. Ideaal voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een fijne gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1525.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco september 2021 incl. plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Oldenzaal liggen nogal uiteen. De prijzen zijn weer anders per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Verder is het koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger dan als je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de bijgaande tabel check je een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Oldenzaal. Deze prijsindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, reinigen en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortBeschrijvingTarieven
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1185 – €2035
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2170 – €2900
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1195 – €2215
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€440 – €815
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €180 – €630
Tabel met de prijzen van airconditioning in Oldenzaal.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste systemen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten door middel van een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet huis in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Oldenzaal. Wonen, slapen en werken is dan weer een feestje. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren veel voorkomend. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De totale prijs hangt af van vele onderdelen. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de installatie. Vergeet niet de kosten van het onderhoud. Bovendien moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op een €75 tot €280 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per type installatie en capaciteit / koelvermogen. De grote multi-split modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De moderne airco’s van marktleiders als Toshiba werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een normaal koelsysteem verbruikt plusminus 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen door een deskundig koudetechniek / airco specialist Oldenzaal. De installateur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert checkt o.a. verdamper, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie