Airco Installatie Enschede

Wil jij een aangenaam en koel huis in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Enschede levert jou een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Hier tref je concrete tips over de beste soorten producten en een uitgebreid keuzeadvies. Mede faciliteren we contactgegevens van lokale monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast apparaat in een ruimte installeren is al mogelijk vanaf €1.350,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Enschede

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal Hollanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Enschede. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Enschede voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via dit portaal bekijk je zonder gedoe de beste installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-enschede-7524

Monteurs en installateurs uit de regio
Een airco laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een gecertificeerd installatiebedrijf in Enschede (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde montagepartners mogen in alle ruimtes het juiste klimaatsysteem maken. Ook dragen ze zorg voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het volgende schema vind jij showrooms en airco monteurs in Enschede (gemeente Enschede, provincie Overijssel). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Haaksbergen, Hof van Twente, Rijssen-Holten, Hellendoorn, Deventer.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
EK KoeltechniekTichelerhof 57523BZEnschede
VentsnlCuracaostraat 327521VBEnschede
Kryoz TechnologiesColosseum 157521PVEnschede
Contactgegevens van airco montagebedrijven Enschede vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Check de beste aanbieders uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Je kunt kiezen uit velerlei soorten systemen die mogelijk interessant zijn. Hieronder vind je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op onze website lees je ook meer over: Airco Offertes.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Mede is het qua kosten een interessante investering. Veel genoemde nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en de toenemende energierekening. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Daardoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, profiteer direct.
 • Mobiele airco Enschede: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het apparaat bestaat uit 2 delen: een binnen- en buitengedeelte. De buitenste unit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog koelvermogen, een laag geluidsniveau (de compressor hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is handig voor meerdere ruimtes koelen. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Enschede: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Fluisterstil de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De meest populaire opties tref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco in het plafond.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Simpel te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, relatief goedkoop en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor slaap- en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Enschede.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Is uitermate geschikt voor slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een merkbare gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1225.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfstoepassingen en horeca en retail. Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1325.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Typische toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en hotels.

Goedkoopste airco september 2021 incl. plaasen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Enschede variëren enorm. De totale kosten verschillen per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het schema hierna tref jij de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Enschede. Deze tariefindicaties houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, navullen en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductToelichtingTarieven
Split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1155 – €1985
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2160 – €2915
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1150 – €2235
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€350 – €900
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €185 – €650
Tabel met de kosten van airconditioning in Enschede.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kun je aan en uitzetten aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een heet huis in de zomer en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat de airconditioner installeren door een goede installateur in Enschede. Wonen, (thuis)werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De aanschafkosten hangt af van diverse onderdelen. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de plaatsing. Daarbovenop komt nog een onderhoudscontract. Daarnaast noemen we nog een hoger stroomverbruik wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je om en nabij de €90 tot €255 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per type opstelling en capaciteit / koelvermogen. De systemen voor meerdere ruimtes gebruiken veel meer stroom in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als Carrier hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt ongeveer 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Enschede. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De installateur kijkt naar onderdelen als condensor, compressor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie