Airco Installatie Hellendoorn

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Hellendoorn draagt bij aan een prettig binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Hier check je goede informatie over de velerlei type modellen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook check je de gegevens van regionale installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een product wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en een binnendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airco in huis in plaatsen is al mogelijk vanaf €1.275,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Hellendoorn

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers wordt het steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Steeds meer consumenten gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Hellendoorn. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Hellendoorn voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl zoek je binnen no-time bekwame montagebedrijven. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook vast of mobiele airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-hellendoorn-7447

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in een woning? Ga op zoek naar een professioneel installatiebedrijf in Hellendoorn (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze professionele montagepartners mogen in alle ruimtes een uitstekend klimaatsysteem inregelen. Bovendien kun je ze benaderen voor vacumeren en onderhoud. In het bijgaande overzicht vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Hellendoorn (gemeente Hellendoorn, provincie Overijssel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Deventer, Voorst, Apeldoorn, Lochem, Bronckhorst.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Jannink Nijverdal BVMarconistraat 47442DDNijverdal
A1 Green Energy BVKeizersweg 12/A7441BBNijverdal
VTT KoeltechniekKolkmansweg 507433CMSchalkhaar
Overzicht met airco montagebedrijven Hellendoorn vergelijken

Verkoeling in huis?

Offertes van de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een appartement / huis of werkomgeving. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende apparaten waar je uit kunt kiezen. Hierna kan je aan de slag met kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Lees op deze website ook meer over: Airco kooptips.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de koeling van kleine plekken, vaak voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het bij binnenkomst direct werkt. Je kunt alles zelf installeren. Evenzeer is het een relatief goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze produceren veel geluid en het toenemende energieverbruik. Verder moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Hellendoorn: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem kent 2 componenten: een binnen en buiten deel. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Het gemak zit ‘m in een uitstekend koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit apparaat verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gekozen voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Hellendoorn: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge koelcapaciteit.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco’s zonder afvoer.

Wandairco
Een handig koel / klimaatsysteem voor in huis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Hellendoorn.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of wordt laag aan de wand gehangen. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Ideaal voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een constante gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1325.

Plafond airco
Perfect voor grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 met plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Hellendoorn lopen zeer uiteen. De prijzen zijn weer anders per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen bepalend voor de prijs. In de situatie waarbij je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de tabel hieronder verstrekken wij de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Hellendoorn. De getoonde kosten zijn excl. het onderhoud, vullen en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SoortOmschrijvingOnkosten
Vaste airco (split)Vast systeem met binnen- en buitenunit.€1230 – €1960
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2170 – €2905
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1190 – €2275
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €360 – €865
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €185 – €620
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Hellendoorn.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm huis in juni tot september en wil je wat verkoeling? Neem dan snel contact op en laat de airco installeren door een professionele installateur in Hellendoorn. Werken, leven en slapen kan dan zonder problemen. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet speciaal meer. De meeste split airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen verwarmen en koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs komt tot stand door vele onderdelen. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de montage. Vergeet niet het benodigde onderhoud. Daarnaast heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €90 tot €315 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wisselt per type opstelling en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor een hele woning gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van populaire merken als Panasonic werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem moet bij benadering 1,50 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Hellendoorn. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar koelvloeistof, compressor, expansieventiel, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie