Airco Installatie Daarlerveen

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Daarlerveen biedt een aangename temperatuur en schone lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Op Aircorevolutie.nl lees je praktische informatie over de verscheidene soorten systemen en een handig keuzeadvies. Daarnaast check je de gegevens van geschikte installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast apparaat in een appartement installeren kan al vanaf €1.375,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Daarlerveen

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. In de zomer nemen de temperaturen toe en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Daarlerveen. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Daarlerveen voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind jij eenvoudig lokale installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Bekijk ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-daarlerveen-7687

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Ga op zoek naar een ervaren installatiebedrijf in Daarlerveen (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige monteurs kunnen in elke woning / kantoor een gedegen klimaatsysteem inregelen. Verder kun je ze benaderen voor onderhoud en service. Hieronder in de tabel bekijk je showrooms en airco monteurs in Daarlerveen (gemeente Hellendoorn, provincie Overijssel). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Geerdijk, Beerzerveld, Vroomshoop, Langeveen, Geesteren.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Offertes van de voordeligste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Er bestaan meerdere systemen waar je uit kunt kiezen. Hierna lees je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Airco installatiebedrijven.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de verkoeling van kleine ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Eveneens is een kostentechnisch een interessante optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsproductie en het hoge energieverbruik. Bovendien moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Daarlerveen: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering bestaat uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. Het gemak zit ‘m in een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. De installatie kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is een uitkomst voor gebouwen met meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Daarlerveen: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Hoe werkt een airco?.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Daarlerveen.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een verwarming. Wordt doorgaans geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een constante gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote kantoorpanden en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, extreem stil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Aanschaf + montage vanaf €1500.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco februari 2024 met plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Daarlerveen laten een grote variatie zien. De kosten kunnen afwijken per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan wanneer jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In deze tabel bieden wij een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Daarlerveen. De getoonde tarieven nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, reinigen en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemToelichtingInvestering
Single split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1195 – €1995
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2215 – €2910
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1130 – €2245
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€410 – €835
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€200 – €660
Lijst met de geschatte prijzen van airconditioning in Daarlerveen.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen kennen 2 componenten: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kun je aan en uitzetten middels een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een warm huis in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner installeren door een erkende installateur in Daarlerveen. Slapen, wonen en werken is dan weer een feestje. Bovendien zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet uniek meer. De populaire airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De prijs wordt bepaald door vele bouwstenen. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de installatie. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. Tenslotte krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je gemiddelde €75 tot €285 per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per type systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De systemen voor een compleet huis vragen meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Carrier zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gemiddeld koelsysteem moet rond de 1,50 KW stroom per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan je zelf het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om een jaarlijkse het systeem te laten inspecteren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Daarlerveen. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De expert kijkt bijv. naar compressor, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie