Airco Installatie Schoten

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Schoten zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze website faciliteren we nuttige tips en informatie over de diverse type toepassingen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Bovendien faciliteren we gegevens van regionale specialisten en installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Je kunt kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast apparaat in een ruimte plaatsen regel je al vanaf €1.300,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Schoten

De temperaturen in België veranderen flink. De zomermaanden worden warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal Vlamingen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Schoten. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Schoten voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via dit portaal vind je zonder gedoe goede montagebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Check ook vast of mobiele airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-schoten-2900

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Zoek hiervoor een gecertificeerd installatiebedrijf in Schoten (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installateurs kunnen in elke woning / kantoor een milieuvriendelijk klimaatsysteem maken. Bovendien dragen ze zorg voor het onderhoud en afvullen. In het bijgaande overzicht vind je showrooms en airco monteurs in Schoten (gemeente Schoten, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Bornem, Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver, Boom, Niel.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Quality EnvironmentDeuzeldlaan 362900Schoten
Van der SpiegelAlice Nahonlei 202900Schoten
Buildtech BVSchotenhofdreef 482900Schoten
Opsomming met airco montagebedrijven Schoten vergelijken

Verkoeling in huis?

Vind de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, of op je werk. We kennen een aantal verschillende uitvoeringen die je kunt kiezen. Bijgaand check je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco installatie.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Evengoed is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: de geluidshinder en het toenemende energieverbruik. Tevens is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Negatief effect: hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Ready to go systeem, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Schoten: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant heeft 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk koelrendement, maakt weinig geluid in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Schoten: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoog rendement.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Multi split airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Schoten.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorpanden. De lucht wordt naar boven geblazen met als gevolg een fijne koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1025.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en winkels. Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1550.

VRF airco’s
Is relevant voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Geschikt voor onder andere fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco september 2021 incl. monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Schoten kunnen flink uiteen lopen. De kosten zijn weer anders per airconditioning product en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is de capaciteit / koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan wanneer je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de bijgaande tabel geven we een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Schoten. De getoonde prijzen houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en stroomverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductOmschrijvingTarieven
Split airco met buitenunitVast systeem met binnen- en buitenunit.€1240 – €2020
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2140 – €2910
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1135 – €2215
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€420 – €815
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€155 – €635
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Schoten.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit twee units: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is aan te zetten middels een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een erg heet huis in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan snel een airconditioner installeren door een erkende installateur in Schoten. Wonen, werken en slapen is dan veel fijner. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel gewoon. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen koelen en verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De aanschafkosten bestaat uit een aantal bouwstenen. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de montagekosten. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). Tenslotte moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een iets hogere energienota. Denk dan aan ongeveer €90 tot €265 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per type systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De zware systemen gebruiken veel meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Toshiba zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gangbaar koelsysteem moet bij benadering 1,50 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om een jaarlijkse een inspectie in te plannen bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Schoten. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist inspecteert o.a. expansieventiel, verdamper, condensor, compressor.

Plaats een reactie