Airco Installatie Boom

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Boom resulteert in een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Op deze website verzamel je belangrijke tips en info over de verscheidene type modellen in België en een handig keuzeadvies. Daarnaast check je contact- en adresgegevens van plaatselijke specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een systeem waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en een binnendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airco in een ruimte installeren kan al vanaf €1.325,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Boom

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groot aantal woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Boom. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Boom voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind jij probleemloos vakbekwame montagebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Achterhaald de soorten systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-boom-2850

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een gespecialiseerd installatiebedrijf in Boom (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installateurs kunnen onder alle omstandigheden een geschikt klimaatsysteem samenstellen. Tevens dragen ze zorg voor het benodigde onderhoud. In het onderstaande schema vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Boom (gemeente Boom, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Niel, Rumst, Willebroek, Bonheiden, Mechelen.

NaamAdresPostcodePlaats
NB comfortKerkhofstraat 5332850Boom
De Leege MarcMatenstraat 2022845Niel
Horemans GPeperstraat 52840Rumst
Contactgegevens van airco montagebedrijven Boom vergelijken

Extra koeling in huis?

Kom in contact met de beste specialisten uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling thuis of op kantoor. Er bestaan velerlei soorten systemen die men kan installeren. Hieronder lees je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Airco voor kantoor.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Ook is het een voordelige keuze. De nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge stroomverbruik. Bovendien is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Op die manier sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
 • Mobiele airco Boom: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 delen: een binnen en buiten deel. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De meest genoemde voordelen zijn een hoog koelvermogen, geen geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit model kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Boom: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge koelcapaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Airco soorten.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Overal te monteren, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Boom.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de wand. Het doet vaak denken aan een radiator. Is uitermate geschikt voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een aangename koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Te installeren vanaf €1350.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Voorbeelden van toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Boom variëren enorm. De aanschafprijzen fluctueren sterk per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het noodzakelijke koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In het bijgesloten overzicht bieden wij een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Boom. Deze kostenindicaties zijn zonder onderhoudsinterval, navullen en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

SysteemOmschrijvingTarieven
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1245 – €2010
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2145 – €2950
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1115 – €2275
Mobiele airco’sVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€390 – €810
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€190 – €660
Lijst met de prijzen van aannemers airconditioning in Boom.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een extreme heet huis in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct de airco monteren door een STEK installateur in Boom. Thuiswerken, slapen en leven is zo een stuk prettiger. Eveneens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags veel voorkomend. De meeste split airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – op een energiezuinige manier een gebouw kunnen koelen en verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door meerdere aspecten. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de montage. Als tweede heb je het jaarlijkse onderhoud. In aanvulling daarop heb je te maken met een grotere stroomvraag en dus een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van ongeveer €80 tot €300 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van een airco is anders per type opstelling en de benodigde koelcapaciteit. De professionele modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Midea zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een normaal koelsysteem benodigd plusminus 1,35 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om een jaarlijkse het systeem te laten inspecteren via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Boom. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert checkt o.a. verdamper, koelvloeistof, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie