Airco Installatie Hee

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Hee kan enorm helpen voor een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op Aircorevolutie.nl vind je nuttige tips en info over de verschillende soorten oplossingen en een handig keuzeadvies. Mede verzamel je adressen van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat je hele woning kan koelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen en buiten deel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast model in de woning installeren is al mogelijk vanaf €1.250,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Hee

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel Hollanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Hee. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Hee voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker zoek jij binnen no-time vakbekwame installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-hee-8882

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een bekwaam installatiebedrijf in Hee (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde installatie experts kunnen in elke woning / kantoor een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren en onderhoud. In het overzicht hieronder bekijk je showrooms en airco monteurs in Hee (gemeente Terschelling, provincie Friesland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als West-Terschelling, Midlum, Wijnaldum, Pietersbierum, Sexbierum.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Groothandel Ploegro B.V.Swaerderwei 1/E8851EGTzummarum
Aircoservice FranekerProfessor Lorestraat 178801DDFraneker
Rinia Technische Service Onderneming CorNoorderbleek 48801EWFraneker
Schema met airco montagebedrijven Hee vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Vind de interessantste aanbieders uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een woning of kantoorpand. Je hebt de keuze uit allerlei producten die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hieronder vind je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Vullen van de airco.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Positief aspect is dat het meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Bovendien is het een voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Hee: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant bestaat uit 2 delen: een buiten- en een binnendeel. De unit aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge capaciteit, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is ideaal voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Hee: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluid meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Wat is een airco?.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Snel te monteren, werkt in alle ruimtes, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor de zolder of slaapkamer maar het werkt ook prima in kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Hee.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de muur. Het toont wel overeenkomsten met een radiatorverwarming. Perfect voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat resulteert in een aangename gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Verkrijgbaar vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, het staat niet in de weg en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1425.

VRF airco’s
Is relevant voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en de horeca.

Goedkoopste airco februari 2023 inclusief monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Hee liggen nogal uiteen. De onkosten fluctueren sterk per model airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen essentieel. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is de prijs en stuk hoger dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In deze tabel bieden wij een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Hee. Deze prijsindicaties zijn exclusief jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en stroomverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ModelBeschrijvingPrijsindicatie
Split-systeemVast model met binnen- en buitengedeelte.€1225 – €2040
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2210 – €2900
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1140 – €2240
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €420 – €805
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€190 – €620
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Hee.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem is aan te zetten door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een warm huis in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Wacht dan niet langer en laat een airco installeren door een goede installateur in Hee. Het thuiswerken, slapen en recreëren wordt een stuk aangenamer. Daarnaast zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags wat we steeds meer zien. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een plek kunnen verwarmen en koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
Het prijskaartje komt tot stand a.d.h.v. meerdere onderdelen. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de installatie. Als tweede heb je het benodigde onderhoud. Tevens noemen we nog een toenemend stroomverbruik met als resultaat een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Houd rekening met een €80 tot €270 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco wisselt per type systeem en rendement / koelvermogen. De geavanceerde systemen vragen meer stroom in vergelijking met instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van a-merken als Daikin werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gangbaar koelsysteem rekent grofweg 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Hee. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert kijkt naar onderdelen als verdamper, condensor, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie