Airco Installatie Terschelling

Wil je het graag koel houden in je woning? De juiste airco kopen in Terschelling levert jou extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl lees je waardevolle tips en info over de beste oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Bovendien tref je adressen van – in de buurt actieve – installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast apparaat in een pand plaatsen regel je al vanaf €1.350,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Terschelling

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomermaanden worden warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Opvallend veel consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Terschelling. Slapen, wonen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Terschelling voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via deze website vind je probleemloos betrouwbare montagebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-terschelling-8881

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een bekwaam installatiebedrijf in Terschelling (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde montage experts kunnen in elke gewenste ruimte een uitstekend klimaatsysteem maken. Ook dragen ze zorg voor onderhoud en service. In het schema hierna tref je showrooms en airco monteurs in Terschelling (gemeente Terschelling, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Harlingen, Waadhoeke, Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren, Heerenveen.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Groothandel Ploegro B.V.Swaerderwei 1/E8851EGTzummarum
Aircoservice FranekerProfessor Lorestraat 178801DDFraneker
Rinia Technische Service Onderneming CorNoorderbleek 48801EWFraneker
Adresgegevens van airco montagebedrijven Terschelling vergelijken

Extra koeling in huis?

Vind de interessantste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis op kantoor of in een winkel. Er bestaan meerdere producten waar je uit kunt kiezen. Hierna tref je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Koeltechniek.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Tevens is het een voordelige keuze. De nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het toenemende energieverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Negatief effect: hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct gebruiksklaar, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Terschelling: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het split systeem bestaat uit 2 elementen: een binnendeel en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoog koelvermogen, een laag geluidsniveau (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. Dit product kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is handig voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Terschelling: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis koel houden.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Kleinste airco.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Probleemloos te installeren, past bijna in elke ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en winkels. Te installeren vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Terschelling.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het lijkt in de basis erg op een klassieke verwarming radiator. Ideaal voor slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een beheersbare gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1250.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1500.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn ziekenhuizen en hotels.

Goedkoopste airco november 2022 met plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Terschelling laten een grote variatie zien. De onkosten verschillen per soort airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen essentieel. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In onderstaand overzicht tref jij de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Terschelling. De kosten zijn zonder onderhoud, reinigingskosten en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeBeschrijvingTarieven
Split-aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1200 – €2035
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2195 – €2910
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1160 – €2245
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€410 – €845
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€225 – €655
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Terschelling.

Top-10 merken november 2022

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem kan men activeren via een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Een koele luchtstroom verbetert het comfort in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij dus last van een erg heet huis in de zomer en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Wacht dan niet langer en laat een airco installeren door een goede installateur in Terschelling. Wonen, werken en slapen is dan veel fijner. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die zo op milieuvriendelijke wijze een plek kunnen verwarmen & koelen.

Hoe duur is een airco?
Het prijskaartje hangt af van velerlei factoren. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de montage. Als tweede heb je het jaarlijkse onderhoud. Tenslotte noemen we nog een stijgend energieverbruik met als gevolg een hogere energierekening. Houd rekening met ongeveer €85 tot €275 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco wisselt per soort installatie en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor een hele woning zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van marktleiders als LG werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een standaard koelsysteem gebruikt ongeveer 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik in huis het onderhoud van de airco doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen door een deskundig koudetechniek / airco specialist Terschelling. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur kijkt naar onderdelen als verdamper, expansieventiel, condensor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie