Airco Installatie Landerum

Wil jij een aangenaam en koel huis in je woning? Een airco kopen in Landerum draagt bij aan een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Hier verzamel je belangrijke tips en info over de velerlei soorten apparaten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Bovendien vind je adres- en contactgegevens van plaatselijke installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airconditioner in de woning plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.325,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Landerum

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Meer en meer Hollanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Landerum. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Landerum voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind jij eenvoudig gespecialiseerde monteurs. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-landerum-8893

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een vakbekwaam installatiebedrijf in Landerum (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De vakbekwame installatie experts mogen in alle ruimtes een duurzaam klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien zorgen zij voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk jij showrooms en airco monteurs in Landerum (gemeente Terschelling, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Striep, Midsland, Kinnum, Baaiduinen, Kaard.

FirmaAdresPostcodePlaats
Groothandel Ploegro B.V.Swaerderwei 1/E8851EGTzummarum
Aircoservice FranekerProfessor Lorestraat 178801DDFraneker
Rinia Technische Service Onderneming CorNoorderbleek 48801EWFraneker
Lijst met airco montagebedrijven Landerum vergelijken

Verkoeling in huis?

Kom in contact met de aantrekkelijkste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Je kunt kiezen uit meerdere units die mogelijk interessant zijn. In de volgende paragraaf behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Hoe werkt airco?.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Tevens is dit het meest goedkope systeem. De nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en de toenemende energierekening. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Landerum: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant heeft 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Het gemak zit ‘m in een hoog rendement, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is perfect voor het hele huis. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Landerum: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Prijzen van airco’s.

Wandairco
Een functioneel klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Snel te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Landerum.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een beheersbare koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1250.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Het is optisch mooi weggewerkt, heel stil, het neemt geen ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1450.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco februari 2023 incl. plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Landerum laten een grote variatie zien. De prijzen variëren per airconditioning methode en per leverancier (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het schema hierna check je een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten incl. montage bij een airco bedrijf in Landerum. De tarieven zijn excl. het onderhoud, schoonmaakkosten en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SoortOmschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Een combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1215 – €2005
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2170 – €2960
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1195 – €2245
Mobiele airco’sEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €435 – €900
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€155 – €625
Overzicht met de prijzen van airconditioning in Landerum.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten bestaan uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is aan te zetten a.d.h.v. een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet huis in juni tot september en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie de airco plaatsen door een vakkundige installateur in Landerum. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel gewoon. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De all-in prijs wordt vastgesteld door vele aspecten. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de montage. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. Bovendien moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een hogere energierekening. Denk dan aan een €75 tot €250 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per soort installatie en koelvermogen. De zware systemen gebruiken veel meer stroom dan instap-modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Midea werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een doorsnee koelsysteem moet grofweg 1,55 KW stroom per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om een jaarlijkse onderhoud te laten uitvoeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Landerum. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf kijkt naar onderdelen als compressor, verdamper, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie