Airco Installatie Midsland

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Midsland zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze airco-vergelijker bekijk je goede tips over de verscheidene soorten modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Daarnaast faciliteren we contactgegevens van lokale monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een product waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airco in een ruimte installeren kan al vanaf €1.200,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Midsland

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een toenemend aantal mensen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Midsland. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Midsland voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via deze website bekijk jij eenvoudig populaire vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Lees ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Achterhaald de soorten systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-midsland-8891

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in huis? Zoek hiervoor een gecertificeerd installatiebedrijf in Midsland (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installatie experts kunnen in elke woning / kantoor een milieuvriendelijk klimaatsysteem inregelen. Daarnaast kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In het schema hierna vind je showrooms en airco monteurs in Midsland (gemeente Terschelling, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Kinnum, Baaiduinen, Kaard, Hee, West-Terschelling.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Groothandel Ploegro B.V.Swaerderwei 1/E8851EGTzummarum
Aircoservice FranekerProfessor Lorestraat 178801DDFraneker
Rinia Technische Service Onderneming CorNoorderbleek 48801EWFraneker
Adresgegevens van airco montagebedrijven Midsland vergelijken

Je huis verkoelen?

Doe een aanvraag bij de interessantste aanbieders uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, winkel, kantoor, etc. Je hebt de keuze uit allerlei producten die geschikt kunnen zijn. In de volgende paragraaf tref je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco vacumeren.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, of op de persoon gericht. Je maakt de keuze hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je kunt alles zelf installeren. Evenzo is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien moet je een raam open laten voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als bijgevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct gebruiksklaar, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Midsland: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze variant bestaat uit 2 delen: een binnen- en buitengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk koelrendement, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De installatie kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is perfect voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Midsland: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: ISDE airco’s.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Zonder problemen te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar zeker ook relevant voor kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Midsland.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de wand. Het lijkt in de basis erg op een normale verwarming radiator. Ideaal voor slaap- en woonkamers of kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een aangename gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1225.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Grotendeels onzichtbaar, extreem stil, is eenvoudig te combineren en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1375.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Typische toepassingen zijn kantoorruimtes en restaurants.

Goedkoopste airco februari 2023 incl. installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Midsland laten een grote variatie zien. De totale kosten zijn weer anders per airconditioning methode en installatiebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de onderstaande tabel check jij een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. installatie bij een airco bedrijf in Midsland. De prijzen houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, vullen en vacumeren en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeToelichtingPrijzen
Split-aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1250 – €2030
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2165 – €2915
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1195 – €2200
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €350 – €815
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€230 – €625
Lijst met de geschatte prijzen van airconditioning in Midsland.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s hebben 2 bestanddelen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airconditioner is aan te zetten a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een warme woning in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie de airco installeren door een betrouwbare installateur in Midsland. Slapen, wonen en werken is dan een stuk aangenamer. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen bijna de standaard. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De aanschafkosten wordt gebudgetteerd middels vele factoren. Om te beginnen het advies, de airco en de tarieven voor de installatie. Daarnaast het standaard onderhoud. In aanvulling daarop noemen we nog een toenemend stroomverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je gemiddelde €95 tot €250 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per soort systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grotere installaties verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van populaire merken als Mitsubishi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gemiddeld koelsysteem rekent zo’n 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Midsland. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Op die manier blijf je recht houden op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur kijkt naar onderdelen als verdamper, condensor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie