Airco Installatie West-Terschelling

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2023? Een airco kopen in West-Terschelling draagt bij aan een prettig binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal tref je bruikbare info over de velerlei type producten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Bovendien tref je gegevens van plaatselijke installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in een ruimte installeren gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in West-Terschelling

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. In de zomer nemen de temperaturen toe en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in West-Terschelling. Wonen, werken en slapen met airconditioning heeft veel voordelen. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in West-Terschelling voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze vergelijker tref jij binnen no-time erkende montagebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Lees alles over de type installaties.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-west-terschelling-8881

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Airco laten installeren? Ga op zoek naar een ervaren installatiebedrijf in West-Terschelling (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem aanleggen. Voorts kun je ze benaderen voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de tabel hieronder vergelijk jij showrooms en airco monteurs in West-Terschelling (gemeente Terschelling, provincie Friesland). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Midlum, Wijnaldum, Pietersbierum, Sexbierum, Oosterbierum.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Groothandel Ploegro B.V.Swaerderwei 1/E8851EGTzummarum
Aircoservice FranekerProfessor Lorestraat 178801DDFraneker
Rinia Technische Service Onderneming CorNoorderbleek 48801EWFraneker
Overzicht met airco montagebedrijven West-Terschelling vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Doe een aanvraag bij de beste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort thuis of op kantoor. Er zijn diverse systemen die kunnen worden geplaatst. Hierna vind je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Ontwerp van de airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de verkoeling van kleine ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Verder is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: veel “lawaai” en het hoge stroomverbruik. Tevens moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco West-Terschelling: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het apparaat kent 2 units: een binnen- en een buitendeel. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, geen geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco West-Terschelling: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Duurzaam, energiezuinig en een perfect koelvermogen.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden vind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco’s vacumeren.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Simpel te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Te installeren vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in West-Terschelling.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een standaard warm-water radiator. Perfect voor slaap- en woonkamers of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een constante koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Geïnstalleerd vanaf €1075.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Is een oplossing voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco februari 2023 met installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in West-Terschelling zijn heel divers. De tarieven fluctueren sterk per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan wanneer jij een mobiele aircooler aanschaft. In de tabel verstrekken we een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen incl. montage bij een airco bedrijf in West-Terschelling. De kosten nemen de volgende zaken niet mee: onderhoudsinterval, reinigen en verbruikte stroom. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemBeschrijvingPrijsindicatie
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1250 – €1950
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2135 – €2990
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1205 – €2295
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €360 – €875
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€185 – €655
Tabel met de prijzen van airconditioning in West-Terschelling.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee delen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen via een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een heet appartement in juni tot september en zou je dit willen koelen? Laat dan direct de airco installeren door een erkende installateur in West-Terschelling. Thuiswerken, slapen en leven gaat op deze manier een stuk prettiger. Eveneens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel gewoon. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar op een duurzamere manier een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De prijs kan men berekenen met verschillende onderdelen. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de installatie. Daarnaast het standaard onderhoud. Verder krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Denk dan aan ongeveer €95 tot €295 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen instap-modellen. De moderne airco’s van de bekende merken als Daikin zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt plusminus 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist West-Terschelling. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De expert controleert onder andere naar verdamper, compressor, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie