Airco Installatie Kinnum

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen van 2023? Een airco kopen in Kinnum biedt een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl verzamel je bruikbare info over de velerlei type oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Mede faciliteren we contact- en adresgegevens van lokale montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten plaatsen regel je al vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Kinnum

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Steeds meer Hollanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Kinnum. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Kinnum voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze website zoek je binnen no-time erkende vakmannen. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-kinnum-8885

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Airco laten installeren? Ga op zoek naar een vakbekwaam installatiebedrijf in Kinnum (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige installatie experts kunnen onder alle omstandigheden een gedegen klimaatsysteem maken. Bovendien zorgen zij voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het onderstaande schema tref jij showrooms en airco monteurs in Kinnum (gemeente Terschelling, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Baaiduinen, Kaard, Hee, West-Terschelling, Midlum.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Groothandel Ploegro B.V.Swaerderwei 1/E8851EGTzummarum
Aircoservice FranekerProfessor Lorestraat 178801DDFraneker
Rinia Technische Service Onderneming CorNoorderbleek 48801EWFraneker
Contactgegevens van airco montagebedrijven Kinnum vergelijken

Verkoeling in huis?

Check de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen allerlei units waar je uit kunt kiezen. In het volgende overzicht check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco reparatie.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de verkoeling van kleine ruimtes, / plaatselijke oplossing. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzeer is het een betaalbare optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: veel “lawaai” en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Negatief effect: hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Systeem is snel aangesloten, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Kinnum: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het systeemkent 2 units: een buiten- en binnengedeelte. De unit aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. Het binnengedeelte plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, in huis heb je geen last van lawaai (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is een uitkomst voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Kinnum: Geplaatst op een vaste plek.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Geluidsarm het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan adviseren wij een vast model, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De mogelijkheden kan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Pluspunten van airco’s.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Kinnum.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt in de basis erg op radiatorverwarming. Wordt vaak geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een fijne koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Te installeren vanaf €1225.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1450.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco februari 2023 met plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Kinnum kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten zijn weer anders per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat er een heel huis moet worden gekoeld is de prijs en stuk hoger dan in het geval je een mobiele aircooler aanschaft. In het schema hierna check jij de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Kinnum. De getoonde tarieven zijn zonder onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en energieverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductBeschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1150 – €1980
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2170 – €2985
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1180 – €2200
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €435 – €875
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€160 – €690
Lijst met de geschatte kosten van airconditioning in Kinnum.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen middels een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warme woning in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel de airco plaatsen door een professionele installateur in Kinnum. Thuiswerken, slapen en leven kan dan zonder problemen. Eveneens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren bijna de standaard. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
Het prijskaartje bestaat uit een aantal posten. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de plaatsing. Ook krijg je te maken met het standaard onderhoud. Verder heb je te maken met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je gemiddelde €70 tot €280 per woning / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per type installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een hele woning zijn veel meer stroomvreters wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van populaire merken als Hitachi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gemiddeld koelsysteem vraagt plusminus 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik thuis airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Kinnum. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. koelvloeistof, condensor, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie