Airco Installatie Baaiduinen

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen van 2023? Een goed werkende airco kopen in Baaiduinen draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in een woning of kantoorpand. Via onze adviseurs bekijk je vakkundige informatie over de diverse soorten apparaten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast bekijk je contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airco in huis installeren gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Baaiduinen

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomers worden steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een toenemend aantal Hollanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Baaiduinen. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Baaiduinen voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker check je snel & eenvoudig populaire vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Achterhaald de type installaties.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-baaiduinen-8884

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit doen door een erkend installatiebedrijf in Baaiduinen (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze erkende montage experts kunnen overal een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Ook zijn ze verantwoordelijk voor groot onderhoud en reparatie. In het schema hierna vind jij showrooms en airco monteurs in Baaiduinen (gemeente Terschelling, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Kaard, Hee, West-Terschelling, Midlum, Wijnaldum.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Groothandel Ploegro B.V.Swaerderwei 1/E8851EGTzummarum
Aircoservice FranekerProfessor Lorestraat 178801DDFraneker
Rinia Technische Service Onderneming CorNoorderbleek 48801EWFraneker
Gegevens van airco montagebedrijven Baaiduinen vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Offertes van de goedkoopste leveranciers uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er zijn een aantal verschillende modellen die kunnen worden geplaatst. In de volgende paragraaf kan je aan de slag met de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Bekijk ook meer info over: Airco onderhoud.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, / plaatselijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Ook is het een betaalbare optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsoverlast en het hoge energieverbruik. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct plug & play, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Baaiduinen: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze variant bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. De buitenste unit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hele goede koelefficiëntie, je merkt er in huis niets van (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is perfect voor gebouwen met meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Baaiduinen: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal het hele huis verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Substituten van een airco.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Simpel te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Baaiduinen.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Is uitermate geschikt voor woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een constante gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1050.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1400.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Typische toepassingen zijn kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco februari 2023 met installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Baaiduinen laten een grote variatie zien. De prijzen zijn weer anders per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de lijst hieronder tref je een indicatie van prijzen voor 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Baaiduinen. De prijzen nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, reinigingskosten en elektriciteitskosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelToelichtingTarieven
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1170 – €1975
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2150 – €2915
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1105 – €2245
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €410 – €880
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€180 – €620
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Baaiduinen.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen kennen 2 units: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner is te gebruiken via een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij te maken met een heet appartement in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel zo’n airco monteren door een betrouwbare installateur in Baaiduinen. Wonen, slapen en werken is dan weer een feestje. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel normaal. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze een gebouw kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De prijs kan men berekenen met meerdere posten. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de installatie. Daarbovenop komt nog een onderhoudscontract. Bovendien zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan om en nabij de €70 tot €255 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco verschilt per soort systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De zware systemen vragen meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van populaire merken als Mitsubishi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een basis koelsysteem moet om en nabij de 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Baaiduinen. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De vakman checkt o.a. koelvloeistof, expansieventiel, condensor, compressor.

Plaats een reactie