Airco Installatie Maastricht

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Maastricht draagt bij aan een prettig binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze pagina tref je praktische informatie over de verscheidene soorten producten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast lees je adres- en contactgegevens van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten plaatsen kan al vanaf €1.375,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Maastricht

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomers worden steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal Hollanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Maastricht. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Maastricht voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze vergelijker tref je binnen no-time populaire montagebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-maastricht-6218

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Ga je een airco laten installeren? Kies voor een vakkundig installatiebedrijf in Maastricht (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende montagepartners kunnen overal een duurzaam klimaatsysteem maken. Tevens zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren en onderhoud. In het volgende schema vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Maastricht (gemeente Maastricht, provincie Limburg). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Beek, Stein, Sittard-Geleen, Echt-Susteren, Leudal.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Kom in contact met de goedkoopste monteurs uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden diverse producten die je kunt kiezen. Hierna kan je aan de slag met een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Stilste airco.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Evengoed is het qua kosten een interessante investering. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze maken relatief veel geluid en het hoge stroomverbruik. Ook moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
 • Mobiele airco Maastricht: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat bestaat uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. De buitenunit monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge koelcapaciteit, geen geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Maastricht: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog rendement.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Airco voor slaapkamer.

Wandairco
Een zeer geschikt klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Moeiteloos te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Maastricht.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt een beetje op een verwarming. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen met als gevolg een merkbare koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, erg stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1450.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Vaak gebruikt in utiliteitsgebouwen en de horeca.

Goedkoopste airco december 2023 incl. plaasen

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Maastricht laten een grote variatie zien. De prijzen zijn weer anders per airconditioning product en per installatiepartner (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In het onderstaande schema geven we een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Maastricht. Deze tariefindicaties zijn zonder onderhoud, reinigen en energiekosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemBeschrijvingTarieven
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1170 – €1995
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2130 – €2935
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1160 – €2280
Mobiele airco’sEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€430 – €880
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €215 – €695
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Maastricht.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij dus last van een hete woning in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct een airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Maastricht. Thuiswerken, slapen en leven is dan een stuk aangenamer. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier een huis kunnen verwarmen & koelen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs wordt vastgesteld door verschillende onderdelen. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de plaatsingskosten. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. Ook krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Gemiddeld betaal je om en nabij de €85 tot €290 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per type systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis zijn veel meer stroomvreters dan de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van de bekende merken als LG hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een doorsnee koelsysteem benodigd rond de 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Maastricht. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert controleert onder andere naar expansieventiel, condensor, compressor, verdamper.

Plaats een reactie