Airco Installatie Echt-Susteren

Zoek je verkoeling en comfort in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Echt-Susteren zorgt voor een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal bekijk je uitgebreide tips en info over de verscheidene type producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Bovendien faciliteren we contactgegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat koele lucht kan blazen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 units: Een binnendeel en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste split-airco in huis in plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.225,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Echt-Susteren

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groeiend aantal consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Echt-Susteren. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Echt-Susteren voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker check je snel & eenvoudig goede installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-echt-susteren-6101

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Laat dit doen door een vakbekwaam installatiebedrijf in Echt-Susteren (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installatie experts mogen in alle ruimtes een geschikt klimaatsysteem maken. Tevens zorgen zij voor het benodigde onderhoud. In deze tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Echt-Susteren (gemeente Echt-Susteren, provincie Limburg). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Leudal, Roerdalen, Roermond, Nederweert, Cranendonck.

FirmaAdresPostcodePlaats
HVP Duurzaamheid BVEdisonweg 196101XJEcht
Lukon AirRoorveld 86093PLHeythuysen
Koeltex BVDe Giesel 19/G6081PGHaelen
Gegevens van airco montagebedrijven Echt-Susteren vergelijken

Verkoeling in huis?

Offertes van de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Er bestaan velerlei soorten uitvoeringen die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hieronder bieden wij kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Airco Offerte.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, of op zeer specifieke plekken. Pluspunt hiervan is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Verder is het een relatief goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Echt-Susteren: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het split systeem bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De meest genoemde voordelen zijn een hoge capaciteit, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is handig voor meerdere ruimtes koelen. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Echt-Susteren: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een perfect koelvermogen.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod tref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Plafond Airco.

Wandairco
Een praktisch klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Werkt zeer efficiënt in slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Compleet geïnstalleerd vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Echt-Susteren.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt een beetje op een radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of thuiskantoren. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een beheersbare koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1250.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, heel stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1450.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en hotels.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Echt-Susteren liggen nogal uiteen. De totale kosten verschillen per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. In het geval dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het onderstaande overzicht geven we een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Echt-Susteren. De getoonde prijzen zijn excl. jaarlijks onderhoud, vullen en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemBeschrijvingInvestering
Split-systeemEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1165 – €2040
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2150 – €2965
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1130 – €2295
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €385 – €840
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €210 – €680
Overzicht met de geschatte kosten van airconditioning in Echt-Susteren.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee units: een binnen- en buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij dus last van een warme woning in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct zo’n airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Echt-Susteren. Wonen, (thuis)werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet uniek meer. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen of verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De totale prijs bestaat uit vele aspecten. Je begint met het advies, de airco en de prijs van de montage. Ook belangrijk: het jaarlijkse onderhoud. Verder heb je te maken met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een duurder energiecontract. Ga maar uit van ongeveer €80 tot €255 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van een airco verschilt per type installatie en capaciteit / koelvermogen. De systemen voor een hele woning verbruiken natuurlijk meer stroom als je het afzet tegen instap-modellen. De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Daikin werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een standaard koelsysteem benodigd zo’n 1,40 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Echt-Susteren. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De vakman inspecteert o.a. expansieventiel, compressor, koelvloeistof, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie