Airco Installatie Susteren

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in de zomer? De juiste airco kopen in Susteren levert een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze pagina check je praktische info over de verschillende type modellen en bieden wij een handige keuzegids. Verder lees je gegevens van geschikte installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airconditioner in een pand plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.325,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Susteren

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers wordt het steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Susteren. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Susteren voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker tref jij probleemloos de beste installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Bekijk ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Check de diverse type installaties.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-susteren-6114

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een erkend installatiebedrijf in Susteren (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een gedegen klimaatsysteem maken. Tevens zijn ze te bereiken voor vacumeren en onderhoud. In de vergelijker hieronder tref jij showrooms en airco monteurs in Susteren (gemeente Echt-Susteren, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Sint Joost, Ohé en Laak, Stevensweert, Maria Hoop, Koningsbosch.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Bekijk de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Je hebt de keuze uit diverse uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. Hierna behandelen we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Koeltechniek.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Ook is dit het meest goedkope systeem. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsoverlast en het gebruikt relatief veel stroom. Verder is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Susteren: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, een beperkte geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is ideaal voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Susteren: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog rendement.
 • Zonder veel kabaal het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Klimaatsysteem.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Simpel te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Compleet geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Susteren.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Wordt doorgaans geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een merkbare koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grotere kantoren en horeca en retail. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Susteren laten een grote variatie zien. De prijzen variëren per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de tabel hieronder vind je een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Susteren. De getoonde kosten houden geen rekening met periodiek onderhoud, vullen en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductToelichtingTarieven
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1195 – €1960
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2195 – €2960
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1195 – €2275
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €420 – €810
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€240 – €600
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Susteren.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco is aan te zetten aan de hand van een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een hete woning in de zomer en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner installeren door een erkende installateur in Susteren. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De totale prijs wordt gebudgetteerd middels verschillende onderdelen. Je begint met het advies, de airco en de prijs van de installatie. Ook krijg je te maken met het standaard onderhoud. Daarbij moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik en dus een iets hogere energienota. Dit schatten we op om en nabij de €75 tot €290 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco varieert per soort installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een hele woning verbruiken natuurlijk meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van a-merken als Toshiba hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude modellen. Een basis koelsysteem vraagt ongeveer 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks het systeem te laten inspecteren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Susteren. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De installateur kijkt o.a. naar koelvloeistof, expansieventiel, condensor, verdamper.

Plaats een reactie