Airco Installatie Niawier

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Niawier draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Op deze pagina lees je praktische tips en informatie over de verschillende soorten producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Daarnaast vind je de gegevens van – in de omgeving werkzame – installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en een binnendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airco in de woning installeren is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Niawier

Het Nederlandse klimaat wordt anders. We hebben structureel warmere zomers en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groeiend aantal Hollanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Niawier. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Niawier voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek jij razendsnel professionele installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-niawier-9138

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Airco laten installeren? Laat dit doen door een vakkundig installatiebedrijf in Niawier (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning het juiste klimaatsysteem inregelen. Tevens zorgen zij voor vacumeren en onderhoud. In de lijst hieronder tref je showrooms en airco monteurs in Niawier (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Oosternijkerk, Paesens, Morra, Lioessens, Anjum.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Vind de beste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een woning of kantoorpand. Je hebt de keuze uit diverse soorten modellen die men kan installeren. Hieronder bieden wij meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco zonder slang.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de koeling van kleine plekken, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evengoed is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: ze maken relatief veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Verder is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier komt er weer warme lucht de woning in.

 • Systeem is snel aangesloten, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Niawier: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze uitvoering kent 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Het gemak zit ‘m in een hoge capaciteit, een lage geluidsproductie in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. Dit product verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gekozen voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Niawier: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluid meerdere ruimtes koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De verschillende opties kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Kanaal Airco’s.

Wandairco
Een handig klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in winkels, de horeca of kantoren. Compleet geïnstalleerd vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Niawier.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een fijne koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, fluisterstil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1550.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en datacentra.

Goedkoopste airco december 2023 met installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Niawier variëren enorm. De kosten wisselen per airconditioning methode en installatiebedrijf (ook verhuur). Verder is het koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Als de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de onderstaande tabel tref je een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Niawier. De getoonde prijzen houden geen rekening met het onderhoud, reinigen en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

SysteemToelichtingPrijzen
Split-systeemVast systeem met binnen- en buitenunit.€1180 – €2045
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2215 – €2945
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1140 – €2210
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€380 – €875
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€185 – €635
Lijst met de prijzen van airconditioning in Niawier.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s bestaan uit twee units: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem kan men activeren aan de hand van een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een warm huis in de zomer en wil je wat verkoeling? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco monteren door een betrouwbare installateur in Niawier. Het thuiswerken, slapen en recreëren wordt een stuk aangenamer. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet uniek meer. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen koelen of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De all-in prijs wordt bepaald door meerdere onderdelen. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de installatie. Daarbovenop komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Daarbij moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik wat zorgt voor een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met plusminus €95 tot €275 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per type installatie en rendement / koelvermogen. De professionele systemen gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Carrier werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan oude systemen. Een normaal koelsysteem gebruikt circa 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in de woning de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Niawier. Deze monteur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De monteur controleert onder andere naar condensor, compressor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie