Airco Installatie Landen

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Landen levert een aangenaam binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze adviseurs verstrekken wij nuttige informatie over de diverse soorten oplossingen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Mede verstrekken wij contactgegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte plaatsen kan al vanaf €1.300,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Landen

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een toenemend aantal Vlamingen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Landen. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Landen voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via deze website vind jij snel en simpel deskundige vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Check ook welk type airco kies ik?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-landen-3400

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Ga op zoek naar een professioneel installatiebedrijf in Landen (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame monteurs kunnen overal een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien staan ze open voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Landen (gemeente Landen, provincie Vlaams Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Tielt-Winge, Glabbeek, Boutersem, Bierbeek, Linter.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Doe een aanvraag bij de voordeligste vakmannen uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Je hebt de keuze uit verscheidene uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hierna vind je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco voor in huis.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Evenzo is dit de meest goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsproductie en het toenemende energieverbruik. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Landen: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model kent 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Het gemak zit ‘m in een hele goede koelefficiëntie, geen geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit apparaat kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Landen: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoog koelvermogen.
 • Geluidsarm het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezestaan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Stilste airco’s.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral interessant voor slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Landen.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een standaard warm-water radiator. Vaak wordt dit geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen wat leidt tot een aangename koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1350.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1475.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. plaatsen

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Landen lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen kunnen afwijken per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het volgende schema check jij een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Landen. De getoonde tarieven zijn zonder het onderhouden van het systeem, vullen en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

TypeToelichtingInvestering
Split-systeemEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1230 – €1950
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2220 – €2960
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1165 – €2295
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€390 – €825
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€215 – €640
Tabel met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Landen.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem kan men activeren door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een warme woning in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval de airco monteren door een STEK installateur in Landen. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan veel fijner. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel gewoon. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door op een duurzamere manier een appartement kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De totale prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. diverse factoren. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de montagekosten. Verder heb je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). Bovendien heb je te maken met een toenemend stroomverbruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op ongeveer €90 tot €275 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco is anders per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grotere installaties zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Mitsubishi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt circa 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Landen. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De specialist kijkt naar onderdelen als expansieventiel, compressor, condensor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie