Airco Installatie Bierbeek

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2022? Een airco kopen in Bierbeek resulteert in een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Op deze pagina verstrekken wij nuttige informatie over de velerlei soorten modellen in België en bieden wij een handige keuzegids. Ook verzamel je adressen van lokale specialisten en installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten plaatsen gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Bierbeek

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer Vlamingen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Bierbeek. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Bierbeek voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via deze website tref jij probleemloos bekwame vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-bierbeek-3360

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een erkend installatiebedrijf in Bierbeek (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige montage experts mogen in alle ruimtes een milieuvriendelijk klimaatsysteem installeren. Tevens zorgen zij voor het onderhoud en afvullen. In het bijgaande overzicht vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Bierbeek (gemeente Bierbeek, provincie Vlaams Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Linter, Hoegaarden, Tienen, Diest, Scherpenheuvel-Zichem.

FirmaAdresPostcodePlaats
CalorecKasteelstraat 21 A3360Korbeek-Lo
Varia TechnicsWeterbeekstraat 28A3360Lovenjoel
MD-Technics BVBABruulstraat 2A3360Lovenjoel
Opsomming met airco montagebedrijven Bierbeek vergelijken

Je huis verkoelen?

Offertes van de aantrekkelijkste specialisten uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Je hebt de keuze uit verscheidene apparaten die kunnen worden geplaatst. In de volgende paragraaf bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Airco op de wand.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op zeer specifieke plekken. Het is populair omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is het qua kosten een interessante investering. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid en de toenemende energierekening. Tevens is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Daardoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Systeem is snel aangesloten, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Bierbeek: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De binnenste unit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijke pluspunten zijn een hele goede koelefficiëntie, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is een uitkomst voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is handig voor het koelen van meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Bierbeek: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Weinig stroom nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezetref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco Offertes.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in slaap- en zolderkamers maar ook een optie voor kantoren en andere werkruimtes. Compleet geïnstalleerd vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Bierbeek.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de wand. Het lijkt een beetje op radiatorverwarming. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een prettige koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Geïnstalleerd vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, extreem stil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1475.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en onderwijs.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Bierbeek zijn heel divers. De onkosten verschillen per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het overzicht hieronder check jij de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Bierbeek. Deze kostenindicaties zijn excl. onderhoud, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ModelToelichtingKosten
Split airco met buitenunitMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1215 – €2025
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2135 – €2965
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1185 – €2260
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€425 – €840
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€210 – €645
Schema met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Bierbeek.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kan men activeren door middel van een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg heet huis in de vakantieperiode en zou je dit willen koelen? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Bierbeek. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een plek kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De aanschafkosten komt tot stand door een aantal onderdelen. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de installatie. Daarnaast het periodieke onderhoud. Bovendien krijg je te maken met een stijgend energieverbruik en daarbij een duurder energiecontract. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €95 tot €285 per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per type installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van veel verkochte merken als Toshiba werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een basis koelsysteem gebruikt zo’n 1,35 KW elektriciteit per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan je zelf airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Bierbeek. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur controleert onder andere naar compressor, verdamper, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie