Airco Installatie Pollare

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen van 2024? De juiste airco kopen in Pollare draagt bij aan extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze adviseurs verzamel je handige informatie over de diverse soorten producten in België en een handig keuzeadvies. Mede vind je gegevens van geschikte installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste split-airco in een appartement installeren gebeurt al vanaf €1.375,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Pollare

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groeiend aantal mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Pollare. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Pollare voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref jij razendsnel betrouwbare monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de airco-checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook welk type airco kies ik?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-pollare-9401

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een bekwaam installatiebedrijf in Pollare (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde montage experts kunnen in elk gebouw of woning een geschikt klimaatsysteem maken. Bovendien zijn ze te bereiken voor groot onderhoud en reparatie. Hieronder in de tabel bekijk je showrooms en airco monteurs in Pollare (gemeente Ninove, provincie Oost Vlaanderen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Voorde, Okegem, Nederhasselt, Lieferinge, Denderwindeke.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Bekijk de populairste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Je kunt kiezen uit diverse producten die men kan installeren. Hieronder bespreken we praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Vullen van de airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de koeling van kleine plekken, meestal als een tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Ook is het een betaalbare optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidshinder en het hoge stroomverbruik. Verder moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg daarvan stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Pollare: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem bestaat uit twee delen: een buiten- en binnenunit. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge capaciteit, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Het systeem kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Pollare: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Airco zonder buitenunit.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te installeren, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in de zolder of slaapkamer maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en de retail. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Pollare.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt een beetje op radiatorverwarming. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat resulteert in een fijne koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1325.

VRF airco’s
Geschikt voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en de horeca.

Goedkoopste airco februari 2024 incl. plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Pollare laten een grote variatie zien. De totale kosten wisselen per soort airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen essentieel. Als er een heel huis moet worden gekoeld ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In de onderstaande tabel bieden wij de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Pollare. Deze kostenindicaties zijn exclusief het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

TypeOmschrijvingPrijzen
Split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1165 – €1950
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2215 – €2925
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1175 – €2255
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€440 – €800
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€230 – €665
Lijst met de tarieven van aannemers airconditioning in Pollare.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een hete woning in juni tot september en wil je wat verkoeling? Neem dan snel contact op en laat de airconditioner monteren door een goede installateur in Pollare. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan weer een feestje. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags eigenlijk de standaard. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die zo op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen verwarmen of koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De aanschafkosten wordt gebaseerd a.d.h.v. vele aspecten. Natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de installatie. Daarbij komt nog het standaard onderhoud. Tenslotte moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik en daarbij een iets hogere energienota. Deze extra kosten begroten we op een €85 tot €285 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis hebben meer stroom nodig dan instap-modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Daikin zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een normaal koelsysteem rekent ruwweg 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik in huis de airco onderhouden? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Pollare. Deze monteur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, expansieventiel, compressor, verdamper.

Plaats een reactie