Airco Installatie Eliksem

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Eliksem draagt bij aan een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl faciliteren we uitgebreide informatie over de meest gebruikte soorten oplossingen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast vind je gegevens van geschikte montagebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airconditioner in de woning installeren wordt al gedaan vanaf €1.225,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Eliksem

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Steeds meer mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Eliksem. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Eliksem voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze website tref jij binnen no-time gespecialiseerde vakmensen. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Lees alles over de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-eliksem-3400

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een gespecialiseerd installatiebedrijf in Eliksem (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele installatiepartners kunnen onder alle omstandigheden een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Tevens kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het bijgesloten overzicht vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Eliksem (gemeente Landen, provincie Vlaams Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Meensel-Kiezegem, Tielt, Sint-Joris-Winge, Houwaart, Attenrode.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Offertes van de voordeligste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in huis, of op je werk. We onderscheiden een aantal verschillende systemen die je kunt toepassen. Hierna bieden wij een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Inbouw airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Positief aspect is dat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Eveneens is dit de meest goedkope oplossing. De nadelen van monoblock: het geluid en het toenemende energieverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Negatief effect: hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, gelijk effect.
 • Mobiele airco Eliksem: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Dit model bestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnengedeelte. De unit buitenshuis plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenunit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Een vaak gekozen systeem vanwege een hele goede koelefficiëntie, in huis heb je geen last van lawaai (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is ideaal voor gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Eliksem: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco kopen.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Eliksem.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een constante koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn winkels en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2024 met monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Eliksem kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten fluctueren sterk per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). Bovendien is de capaciteit / koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Wanneer een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In het onderstaande schema vind je een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Eliksem. De tarieven houden geen rekening met het onderhoud, reinigingskosten en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortToelichtingInvestering
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1240 – €2005
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2195 – €2935
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1195 – €2235
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€355 – €840
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €205 – €650
Overzicht met de prijzen van aannemers airconditioning in Eliksem.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een warme woning in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie de airco installeren door een professionele installateur in Eliksem. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Verder kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel bijna de standaard. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op een efficiënte manier een huis kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De uiteindelijke prijs is gebaseerd op velerlei aspecten. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de installatie. Als tweede heb je het jaarlijkse onderhoud. Tenslotte noemen we nog een stijgend energieverbruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €90 tot €315 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco varieert per type opstelling en rendement / koelvermogen. De zware modellen hebben meer stroom nodig dan eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van veel verkochte merken als Midea zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gangbaar koelsysteem moet ruwweg 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Eliksem. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar compressor, condensor, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie