Airco Installatie Tielt

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen van 2023? Een airco kopen in Tielt draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal verzamel je bruikbare tips en adviezen over de verscheidene soorten apparaten in België en een uitgebreid keuzeadvies. Verder verstrekken wij adressen van regionale monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen en buiten deel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airco in de woning plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.225,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Tielt

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomers worden steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Steeds meer Belgen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Tielt. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Tielt voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl tref jij probleemloos lokale installateurs. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-tielt-3390

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een gecertificeerd installatiebedrijf in Tielt (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installatiepartners kunnen op elke plek een duurzaam klimaatsysteem integreren. Verder regelen ze het onderhoud en afvullen. In de bijgaande tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Tielt (gemeente Tielt-Winge, provincie Vlaams Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Sint-Joris-Winge, Houwaart, Attenrode, Kapellen, Bunsbeek.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Kom in contact met de goedkoopste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Er bestaan diverse soorten systemen die je kunt kiezen. Bijgaand behandelen we praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Airco inbouwen.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van kleinere ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Verder is het een voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Negatief effect: hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Tielt: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant bestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnenunit. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenunit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Het systeem kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is een uitkomst voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Tielt: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Airco bestellen.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, is voordelig in aanschaf en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name effectief voor een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in winkels, de horeca of kantoren. Verkrijgbaar vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Tielt.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt wel wat op een verwarming. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een fijne koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1275.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grotere kantoren en horeca en retail. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1350.

VRF airco’s
Is relevant voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2023 incl. plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Tielt variëren enorm. De totale kosten verschillen per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger dan wanneer je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de onderstaande tabel verstrekken we een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Tielt. De getoonde kosten zijn excl. onderhoud, vullen en vacumeren en stroomverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

TypeBeschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitVast systeem met binnen- en buitenunit.€1225 – €2010
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2150 – €2985
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1185 – €2285
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€430 – €810
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €220 – €685
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Tielt.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is aan te zetten door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warme woning in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan direct zo’n airco monteren door een professionele installateur in Tielt. Werken, leven en slapen is dan veel fijner. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet uniek meer. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. verschillende aspecten. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de plaatsing. Daarnaast het benodigde onderhoud. Daarbij heb je te dealen met een stijgend energieverbruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan een €85 tot €305 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De grote multi-split modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van kwaliteitsmerken als Carrier werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd om en nabij de 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Tielt. Deze vakman is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman inspecteert o.a. condensor, verdamper, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie