Airco Installatie Sint Jansteen

Op zoek naar extra verkoeling in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Sint Jansteen kan enorm helpen voor een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Hier tref je nuttige tips en info over de velerlei soorten modellen en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens verzamel je contactgegevens van plaatselijke monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste split-airco in huis in plaatsen gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Sint Jansteen

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Sint Jansteen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Sint Jansteen voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind jij snel & eenvoudig populaire installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Check de diverse soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-sint-jansteen-4564

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een vakbekwaam installatiebedrijf in Sint Jansteen (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige montage experts kunnen in elke gewenste ruimte een milieuvriendelijk klimaatsysteem samenstellen. Ook kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Sint Jansteen (gemeente Hulst, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Westdorpe, Philippine, Sas van Gent, Zaamslag, Hoek.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Hougkoeling Terneuzen BVLange Reksestraat 24538AZTerneuzen
Zeeuwse Verwarmings Unie B.V.Energiestraat 124538BZTerneuzen
Koeltechniek WesterhofDahliastraat 234537RMTerneuzen
Adresgegevens van airco montagebedrijven Sint Jansteen vergelijken

Verkoeling in huis?

Doe een aanvraag bij de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. We onderscheiden diverse units die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hieronder behandelen we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: Wat is airco?.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de verkoeling van kleine ruimtes, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Bovendien is het qua kosten een interessante investering. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze maken relatief veel geluid en de toenemende energierekening. Tevens is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg daarvan komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Sint Jansteen: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat heeft 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoog rendement, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is een uitkomst voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is perfect voor het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Sint Jansteen: Vast element in huis.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De mogelijkheden tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Beste plek voor een airco.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te plaatsen, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar zeker ook relevant voor winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Sint Jansteen.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt in de basis erg op een standaard warm-water radiator. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een fijne koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1375.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfsruimtes en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1575.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Wordt vaak toegepast in kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 met installatie

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Sint Jansteen laten een grote variatie zien. De totale kosten wisselen per airconditioning methode en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het volgende schema check jij een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Sint Jansteen. De getoonde kosten houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, reinigen en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeBeschrijvingPrijzen
Split-aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1170 – €1975
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2200 – €2995
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1125 – €2210
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €405 – €870
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€200 – €670
Lijst met de geschatte prijzen van airconditioning in Sint Jansteen.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten kennen 2 units: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een hete woning in de vakantieperiode en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval de airconditioner installeren door een erkende installateur in Sint Jansteen. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan veel fijner. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag wat we steeds meer zien. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De prijs komt tot stand a.d.h.v. vele onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de montagekosten. Vergeet niet het benodigde onderhoud. Tenslotte moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik wat resulteert in een hogere energierekening. Ga maar uit van gemiddelde €70 tot €275 per kalenderjaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van een airco verschilt per soort installatie en rendement / koelvermogen. De systemen voor meerdere ruimtes zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van populaire merken als Toshiba werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een normaal koelsysteem gebruikt bij benadering 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Sint Jansteen. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De vakman kijkt o.a. naar koelvloeistof, expansieventiel, verdamper, compressor.

Plaats een reactie