Airco Installatie Hulst

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2021? Een airco kopen in Hulst draagt bij aan een prettig binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze website verzamel je goede tips over de verscheidene soorten toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Mede tref je adressen van – in de omgeving werkzame – installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast apparaat in een pand plaatsen gebeurt al vanaf €1.275,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Hulst

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een toenemend aantal Hollanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Hulst. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Hulst voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind je snel & eenvoudig geschikte vakmensen. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Ontdek de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-hulst-4561

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een vaste airco laten installeren? Ga altijd in zee met een bekwaam installatiebedrijf in Hulst (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De vakbekwame monteurs kunnen in elke woning / kantoor een milieuvriendelijk klimaatsysteem integreren. Tevens kun je ze benaderen voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het schema hierna tref jij showrooms en airco monteurs in Hulst (gemeente Hulst, provincie Zeeland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Terneuzen, Sluis, Noord-Beveland, Goes, Borsele.

FirmaAdresPostcodePlaats
Hougkoeling Terneuzen BVLange Reksestraat 24538AZTerneuzen
Zeeuwse Verwarmings Unie B.V.Energiestraat 124538BZTerneuzen
Koeltechniek WesterhofDahliastraat 234537RMTerneuzen
Contactgegevens van airco montagebedrijven Hulst vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Vind de interessantste aanbieders uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Er zijn verscheidene producten die mogelijk interessant zijn. Bijgaand lees je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Airco vacumeren.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Verder is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidshinder en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Negatief effect: hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Systeem is snel aangesloten, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Hulst: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het systeembestaat uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. De meest genoemde voordelen zijn een hoog koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit model dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van verschillende ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Hulst: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De verschillende opties kan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Afzuiginstallatie.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Zonder problemen te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, laag geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak geadviseerd voor slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en winkels. Te installeren vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Hulst.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een normale verwarming radiator. Perfect voor slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een beheersbare koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1175.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1575.

VRF airco’s
Is relevant voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Geschikt voor onder andere ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco augustus 2021 incl. plaasen

De kosten van een airco inclusief montage in Hulst liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen verschillen per type airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In deze tabel check je een indicatie van prijzen voor 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Hulst. De getoonde tarieven houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, vullen en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeToelichtingTarieven
Split airco met buitenunitVast model met binnen- en buitengedeelte.€1215 – €2040
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2190 – €2990
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1140 – €2210
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €385 – €870
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€250 – €645
Overzicht met de prijzen van airconditioning in Hulst.

Top-10 merken augustus 2021

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste modellen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco kan men activeren via de simpele handbediening of mobiele app.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een heet huis in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie een airconditioner installeren door een vakkundige installateur in Hulst. Werken, leven en slapen is dan veel fijner. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel gewoon. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een huis kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De prijs wordt berekend a.d.h.v. verschillende factoren. Natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de plaatsing. Daarbij komt nog het periodieke onderhoud. Als laatste krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik en dus een duurder energiecontract. Ga maar uit van om en nabij de €95 tot €275 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning varieert per soort systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware systemen verbruiken meer elektriciteit vergeleken met de kleine modellen. De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als De’Longhi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een basis koelsysteem verbruikt ruwweg 1,35 KW elektriciteit per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Hulst. Deze expert helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en een goede werking. De expert kijkt naar onderdelen als verdamper, expansieventiel, condensor, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie