Airco Installatie Terhole

Op zoek naar geschikte airconditioning in de zomer? Een airco kopen in Terhole kan enorm helpen voor een aangename temperatuur en schone lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze airco-vergelijker bieden wij goede tips en informatie over de beste soorten oplossingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens bieden wij de gegevens van lokale monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat koele lucht kan blazen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast systeem bij je thuis laten plaatsen gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Terhole

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De warmte in de zomers neemt toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een toenemend aantal woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Terhole. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Terhole voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via dit portaal tref jij binnen no-time betrouwbare installatiebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Lees alles over de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-terhole-4583

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een bekwaam installatiebedrijf in Terhole (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame installatie experts kunnen op elke plek een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanleggen. Verder zorgen zij voor het benodigde onderhoud. In het bijgaande overzicht zoek jij showrooms en airco monteurs in Terhole (gemeente Hulst, provincie Zeeland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Vogelwaarde, Koewacht, Overslag, Zuiddorpe, Axel.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Hewa Koeltechniek H vd Walles-Gravenstraat 674567ABClinge
Schout GerardJulianastraat 524566AHHeikant
Hougkoeling Terneuzen BVLange Reksestraat 24538AZTerneuzen
Lijst met airco montagebedrijven Terhole vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Vergelijk de aantrekkelijkste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Er bestaan diverse soorten producten die je kunt toepassen. In de volgende paragraaf bieden wij de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Luchtbehandeling.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op de persoon gericht. Het is populair omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Tevens is het een betaalbare optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het toenemende energieverbruik. Tevens moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Terhole: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hele goede koelefficiëntie, geen geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit apparaat verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is handig voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Terhole: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Aankooptips.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Moeiteloos te monteren, past bijna in elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Te installeren vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Terhole.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van een standaard warm-water radiator. Wordt vaak geplaatst in slaap- en woonkamers of kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een constante gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabriekshallen en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, erg stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1400.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in winkels en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Terhole zijn nogal verschillend. De onkosten variëren per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In deze tabel tref jij een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Terhole. De prijzen nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, navullen en energiekosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeOmschrijvingOnkosten
Split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1180 – €1950
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2190 – €2985
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1205 – €2280
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €400 – €895
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €170 – €635
Overzicht met de tarieven van airconditioning in Terhole.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco?
De meeste airco’s kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco kan je eenvoudig bedienen via een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een warme woning in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat de airco installeren door een professionele installateur in Terhole. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een appartement kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De all-in prijs komt tot stand door vele factoren. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de installatie. Daarnaast het periodieke onderhoud. Daarbij moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Houd rekening met gemiddelde €85 tot €285 per 12 maanden.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per type installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van populaire merken als Hitachi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude systemen. Een standaard koelsysteem vraagt ongeveer 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan je zelf de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Terhole. Deze vakman is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De installateur kijkt naar onderdelen als condensor, verdamper, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie