Airco Installatie Vogelwaarde

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Vogelwaarde kan enorm helpen voor extra verkoeling in huis, of op je werk. Op deze website bieden wij waardevolle informatie over de beste modellen en een handig keuzeadvies. Mede check je adres- en contactgegevens van lokale monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in de woning installeren wordt al gedaan vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Vogelwaarde

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groeiend aantal Hollanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Vogelwaarde. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Vogelwaarde voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek jij binnen no-time betrouwbare vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Achterhaald de installatietypes.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-vogelwaarde-4581

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Airco laten installeren? Zoek hiervoor een erkend installatiebedrijf in Vogelwaarde (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige montagepartners kunnen overal een geschikt klimaatsysteem samenstellen. Verder regelen ze groot onderhoud en reparatie. In het overzicht hieronder vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Vogelwaarde (gemeente Hulst, provincie Zeeland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Koewacht, Overslag, Zuiddorpe, Axel, Graauw.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Check de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in jouw woning, winkel of kantoor. We kennen diverse soorten units die mogelijk interessant zijn. Hieronder bieden wij nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco huren.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van kleinere ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Daarnaast is het een relatief goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en de toenemende energierekening. Verder moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, profiteer direct.
 • Mobiele airco Vogelwaarde: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het systeemheeft 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijkste voordelen zijn een hoge capaciteit, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Vogelwaarde: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden kan je in het volgende stukje bekijken. Op de website tref je ook meer info over: Koelcapaciteit.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatsysteem voor in huis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, past in praktische elke plek, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name effectief voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor kantoorgebouwen of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Vogelwaarde.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt een beetje op een verwarming. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een constante koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1250.

Plafond airco
Een uitkomst voor grotere kantoren en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, heel stil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. plaasen

De kosten van een airco inclusief montage in Vogelwaarde zijn heel divers. De tarieven wisselen per categorie airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen bepalend voor de prijs. Als je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het overzicht hieronder geven we de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Vogelwaarde. De getoonde tarieven zijn excl. het onderhoud, vacumeren / bijvullen en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortBeschrijvingKosten
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1185 – €1985
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2125 – €2955
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1190 – €2275
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€410 – €835
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €185 – €680
Tabel met de kosten van airconditioning in Vogelwaarde.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem is aan te zetten via een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een erg heet huis in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Zet dan de volgende stap en laat de airco plaatsen door een STEK installateur in Vogelwaarde. Werken, leven en slapen is dan weer een feestje. Daarnaast kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen veel voorkomend. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door velerlei posten. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de installatie. Als tweede heb je het jaarlijkse onderhoud. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op €95 tot €260 per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per type systeem en koelvermogen. De grotere installaties vragen meer stroom in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Mitsubishi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een normaal koelsysteem verbruikt ongeveer 1,50 KW stroom voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Vogelwaarde. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert kijkt naar onderdelen als compressor, verdamper, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie