Airco Installatie Lamswaarde

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Lamswaarde zorgt voor extra verkoeling in huis, of op je werk. Op Aircorevolutie.nl verzamel je handige tips en info over de diverse type modellen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Bovendien check je contactgegevens van lokale montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem in de woning installeren wordt al gedaan vanaf €1.275,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Lamswaarde

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een toenemend aantal woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Lamswaarde. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Lamswaarde voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker check jij binnen no-time deskundige vakmensen. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-lamswaarde-4586

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een erkend installatiebedrijf in Lamswaarde (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een gedegen klimaatsysteem aanleggen. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor het benodigde onderhoud. In de tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Lamswaarde (gemeente Hulst, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Hengstdijk, Kuitaart, Terhole, Vogelwaarde, Koewacht.

FirmaAdresPostcodePlaats
Hewa Koeltechniek H vd Walles-Gravenstraat 674567ABClinge
Schout GerardJulianastraat 524566AHHeikant
Hougkoeling Terneuzen BVLange Reksestraat 24538AZTerneuzen
Schema met airco montagebedrijven Lamswaarde vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Vind de beste leveranciers uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. We kennen veel verschillende soorten systemen waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hieronder bespreken we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Energieverbruik.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Verder is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsoverlast en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Daarnaast moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Op die manier trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Lamswaarde: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat bestaat uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De belangrijkste voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, een laag geluidsniveau (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gekozen voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is ideaal voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Lamswaarde: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Airco vergelijken.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, werkt in alle ruimtes, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Lamswaarde.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of op radiator hoogte. Het doet vaak denken aan een radiator. Wordt vaak aangelegd in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een aangename koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1250.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en horeca en retail. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, tochtloos, stil het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1550.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Wordt vaak toegepast in winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco september 2021 incl. monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Lamswaarde liggen nogal uiteen. De kosten variëren per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen essentieel. In het geval dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden wij de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatiebij een airco bedrijf in Lamswaarde. De tarieven zijn zonder onderhoudsinterval, reinigingskosten en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemBeschrijvingKosten
Split airco met buitenunitVast systeem met binnen- en buitenunit.€1250 – €1970
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2155 – €2955
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1190 – €2290
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€385 – €860
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€175 – €630
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Lamswaarde.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten kennen 2 units: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner is te gebruiken door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een warm appartement in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner installeren door een STEK installateur in Lamswaarde. Wonen, werken en slapen is dan weer een feestje. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig wat we steeds meer zien. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door op een efficiënte manier een gebouw kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De totale prijs bestaat uit velerlei aspecten. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de montage. Daarbij komt nog het jaarlijkse onderhoud. Daarnaast noemen we nog een stijgend energieverbruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Houd rekening met plusminus €85 tot €310 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per type opstelling en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom dan eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van de bekende merken als Mitsubishi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een normaal koelsysteem verbruikt ruwweg 1,55 KW elektriciteit per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan je zelf onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Lamswaarde. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar verdamper, compressor, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie