Airco Installatie Kuitaart

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2021? Een airco kopen in Kuitaart levert jou een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Op Aircorevolutie.nl tref je waardevolle tips en info over de meest gebruikte soorten producten en een handig keuzeadvies. Bovendien bekijk je gegevens van erkende installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast apparaat in een ruimte installeren is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Kuitaart

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomers worden steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Meer en meer consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Kuitaart. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Kuitaart voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via dit portaal vind je binnen no-time gespecialiseerde monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-kuitaart-4584

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Laat dit doen door een ervaren installatiebedrijf in Kuitaart (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De gespecialiseerde installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte een efficiënt klimaatsysteem integreren. Ook zorgen zij voor het benodigde onderhoud. In het overzicht hieronder bekijk jij showrooms en airco monteurs in Kuitaart (gemeente Hulst, provincie Zeeland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Terhole, Vogelwaarde, Koewacht, Overslag, Zuiddorpe.

FirmaAdresPostcodePlaats
Hewa Koeltechniek H vd Walles-Gravenstraat 674567ABClinge
Schout GerardJulianastraat 524566AHHeikant
Hougkoeling Terneuzen BVLange Reksestraat 24538AZTerneuzen
Schema met airco montagebedrijven Kuitaart vergelijken

Een koelere woning?

Vind de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis op kantoor of in een winkel. We onderscheiden een aantal verschillende systemen waar je uit kunt kiezen. In onderstaande tekst kan je aan de slag met kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Klimaatbeheersing.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzeer is dit het meest goedkope systeem. De minpunten van monoblock zijn: de geluidshinder en het hoge energieverbruik. Tevens moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Kuitaart: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het apparaat bestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij het hele huis. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Kuitaart: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Afzuigsysteem.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Gemakkelijk te installeren, werkt in alle ruimtes, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral interessant voor slaap- en zolderkamers maar ook geschikt voor winkels, de horeca of kantoren. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Kuitaart.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een beheersbare koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1125.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote kantoorpanden en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, heel stil, het neemt geen ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1550.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco september 2021 incl. installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Kuitaart lopen zeer uiteen. De kosten fluctueren sterk per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het overzicht hieronder geven wij een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Kuitaart. De prijzen zijn zonder periodiek onderhoud, reinigen en elektriciteitskosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeOmschrijvingOnkosten
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1185 – €2045
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2155 – €2970
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1140 – €2245
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €410 – €880
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €225 – €655
Schema met de geschatte kosten van airconditioning in Kuitaart.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem is te gebruiken middels een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een extreme heet huis in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie een airconditioner monteren door een erkende installateur in Kuitaart. Wonen, (thuis)werken en slapen is zo een stuk prettiger. Daarnaast kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags eigenlijk de standaard. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen verwarmen en koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De all-in prijs komt tot stand door vele onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de montagekosten. Als tweede heb je een onderhoudscontract. Daarnaast zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik wat zorgt voor een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met om en nabij de €85 tot €275 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco is anders per soort systeem en capaciteit / koelvermogen. De zware systemen verbruiken meer elektriciteit dan eenvoudige single-split systemen. De nieuwste airco’s van marktleiders als Samsung werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem rekent zo’n 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om 1 of 2 jaarlijks het systeem te laten inspecteren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Kuitaart. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. De monteur kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, condensor, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie