Airco Installatie Hengstdijk

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Hengstdijk draagt bij aan een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Via onze airco-vergelijker lees je concrete tips en info over de beste soorten systemen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook vind je gegevens van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en binnengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste split-airco in de woning installeren kan al vanaf €1.375,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Hengstdijk

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers worden warmer en warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Hengstdijk. Wonen, werken en slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Hengstdijk voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Op deze pagina vind jij snel lokale vakmannen. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Bekijk de verschillende type installaties.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-hengstdijk-4585

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een vakbekwaam installatiebedrijf in Hengstdijk (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame installatie experts kunnen op elke plek het juiste klimaatsysteem installeren. Bovendien staan ze open voor onderhoud en service. In de onderstaande tabel vind jij showrooms en airco monteurs in Hengstdijk (gemeente Hulst, provincie Zeeland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Kuitaart, Terhole, Vogelwaarde, Koewacht, Overslag.

NaamAdresPostcodePlaats
Hewa Koeltechniek H vd Walles-Gravenstraat 674567ABClinge
Schout GerardJulianastraat 524566AHHeikant
Hougkoeling Terneuzen BVLange Reksestraat 24538AZTerneuzen
Adresgegevens van airco montagebedrijven Hengstdijk vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Kom in contact met de goedkoopste experts uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een woning of kantoorpand. We onderscheiden meerdere apparaten die geschikt kunnen zijn. In het volgende overzicht vind je meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Warmtepomp.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft geen installateur te komen. Eveneens is dit de meest goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: veel “lawaai” en je gebruikt vrij veel stroom. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Daardoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Hengstdijk: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 delen: een binnen- en een buitendeel. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De meest genoemde voordelen zijn een hoog koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Hengstdijk: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluid diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco kopen.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Snel te plaatsen, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1100. Een goedkoop airco systeem in Hengstdijk.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of op radiator hoogte. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een prettige koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Geïnstalleerd vanaf €1025.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1525.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in sportscholen en datacentra.

Goedkoopste airco september 2021 incl. monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Hengstdijk zijn nogal verschillend. De prijzen kunnen afwijken per model airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Verder is het noodzakelijke koelvermogen prijsbepalend. In het geval dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het volgende schema tref jij een actuele prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Hengstdijk. De getoonde tarieven zijn excl. onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelBeschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Vast systeem met binnen- en buitenunit.€1245 – €1985
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2185 – €2995
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1205 – €2210
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€435 – €855
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€160 – €655
Lijst met de geschatte kosten van airconditioning in Hengstdijk.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen kennen 2 units: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem is gemakkelijk te bedienen via een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet huis in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel een airco plaatsen door een goede installateur in Hengstdijk. Thuiswerken, slapen en leven is dan weer een feestje. Daarnaast kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel normaal. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik een woning kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De all-in prijs wordt vastgesteld door diverse factoren. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de plaatsingskosten. Als tweede heb je een onderhoudscontract. Tenslotte krijg je te maken met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een duurder energiecontract. Dit schatten we op plusminus €90 tot €280 per 12 maanden.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per type systeem en de benodigde koelcapaciteit. De professionele modellen verbruiken natuurlijk meer stroom dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van a-merken als Carrier hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gemiddeld koelsysteem moet om en nabij de 1,40 KW stroom per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan je zelf het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Hengstdijk. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist kijkt o.a. naar expansieventiel, condensor, compressor, verdamper.

Plaats een reactie