Airco Installatie Lent

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Lent draagt bij aan een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze pagina verstrekken wij goede tips over de velerlei type apparaten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook verstrekken wij adres- en contactgegevens van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast systeem in een pand plaatsen regel je al vanaf €1.375,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Lent

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel mensen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Lent. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Lent voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek jij snel en simpel lokale montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-lent-6663

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Kies voor een professioneel installatiebedrijf in Lent (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende monteurs kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Voorts dragen ze zorg voor vacumeren en onderhoud. In het onderstaande overzicht vind je showrooms en airco monteurs in Lent (gemeente Nijmegen, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Elst, Wamel, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Puiflijk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Bekijk de voordeligste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Je hebt de keuze uit diverse soorten modellen waar je uit kunt kiezen. In de volgende paragraaf tref je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco huren.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de koeling van kleine plekken, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Evengoed is het een relatief goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: een hoog geluidsniveau en het hoge energieverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Negatief effect: hierdoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Lent: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem kent 2 componenten: een binnen- en buitenunit. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Het gemak zit ‘m in een goed prestatiecoëfficiënt, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit apparaat kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Lent: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Koelcapaciteit.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, laag geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Lent.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de muur. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een beheersbare koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1450.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere ziekenhuizen en scholen.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Lent kunnen flink uiteen lopen. De onkosten kunnen afwijken per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele aircooler aanschaft. In deze tabel verstrekken wij een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Lent. De getoonde kosten zijn exclusief het onderhouden van het systeem, navullen en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeOmschrijvingPrijsindicatie
Vaste airco (split)De oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1200 – €2050
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2220 – €2920
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1105 – €2205
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €425 – €830
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €190 – €650
Tabel met de tarieven van airconditioning in Lent.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s hebben 2 bestanddelen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco kan je eenvoudig bedienen middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een heet huis in de vakantieperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Lent. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags wat we steeds meer zien. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De uiteindelijke prijs komt tot stand door een aantal onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de airco en de tarieven voor de plaatsing. Ook krijg je te maken met het standaard onderhoud. In aanvulling daarop noemen we nog een hoger stroomverbruik met als gevolg een iets hogere energienota. Denk dan aan om en nabij de €90 tot €305 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per type installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware systemen vragen meer stroom als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van a-merken als Hitachi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem benodigd rond de 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Lent. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman kijkt o.a. naar compressor, koelvloeistof, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie