Airco Installatie Wissenkerke

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Wissenkerke resulteert in een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Via onze adviseurs faciliteren we nuttige tips en info over de velerlei soorten toepassingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens faciliteren we adres- en contactgegevens van lokale specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 units: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten plaatsen is al mogelijk vanaf €1.375,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Wissenkerke

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomers worden steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Steeds meer Hollanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Wissenkerke. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Wissenkerke voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Op deze pagina vind jij zonder gedoe gespecialiseerde vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-wissenkerke-4491

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een airco laten installeren? Kies voor een vakkundig installatiebedrijf in Wissenkerke (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige installatiepartners kunnen op elke plek een duurzaam klimaatsysteem aanleggen. Daarnaast regelen ze groot onderhoud en reparatie. In het onderstaande schema vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Wissenkerke (gemeente Noord-Beveland, provincie Zeeland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Colijnsplaat, Kats, Kortgene, Kloetinge, Wilhelminadorp.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Check de voordeligste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je kunt kiezen uit verscheidene producten die men kan installeren. In het gedeelte hierna vind je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Split Airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Ook is het een relatief goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Systeem is snel aangesloten, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Wissenkerke: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze variant bestaat uit 2 delen: een binnen- en een buitenunit. De buitenste unit plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijkste voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een laag geluidsniveau (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. Dit product kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is ideaal voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Wissenkerke: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge koelcapaciteit.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dezestaan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Airco inbouwen.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Zonder problemen te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1225. Een goedkoop airco systeem in Wissenkerke.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de grond. Het doet vaak denken aan een radiator. Wordt vaak aangelegd in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een prettige gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1125.

Plafond airco
Perfect voor grote kantoorpanden en horeca en retail. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en restaurants.

Goedkoopste airco december 2023 inclusief plaasen

De prijzen van een airco inclusief montage in Wissenkerke lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen kunnen afwijken per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen essentieel. Als er een heel huis moet worden gekoeld ben je duurder uit dan wanneer jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de bijgaande tabel check je een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen incl. installatie bij een airco bedrijf in Wissenkerke. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, reinigingskosten en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductOmschrijvingKosten
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1240 – €1985
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2220 – €2960
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1190 – €2220
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€405 – €880
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€150 – €635
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Wissenkerke.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kun je aan en uitzetten middels een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een extreme heet huis in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Wissenkerke. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan veel fijner. Ook kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren wat we steeds meer zien. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die zo op milieuvriendelijke wijze een plek kunnen verwarmen en koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De aanschafkosten kan men berekenen met een aantal onderdelen. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de plaatsing. Daarnaast het periodieke onderhoud. Tenslotte moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €75 tot €260 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wijkt af per type installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als Daikin werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een standaard koelsysteem rekent bij benadering 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik in de woning het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Wissenkerke. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist inspecteert o.a. koelvloeistof, verdamper, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie