Airco Installatie Wapserveen

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Wapserveen levert een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Hier tref je concrete tips over de verschillende soorten toepassingen en een handig keuzeadvies. Daarnaast faciliteren we contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast systeem in de woning plaatsen gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Wapserveen

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer mensen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Wapserveen. Slapen, wonen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Wapserveen voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek jij eenvoudig gecertificeerde vakmannen. We raden aan te starten met onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Bekijk ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Lees alles over de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-wapserveen-8351

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Ga altijd in zee met een professioneel installatiebedrijf in Wapserveen (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende montage experts kunnen onder alle omstandigheden een effectief klimaatsysteem inregelen. Daarnaast zorgen zij voor onderhoud en service. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je showrooms en airco monteurs in Wapserveen (gemeente Westerveld, provincie Drenthe). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Eesveen, De Bult, Kallenkote, Onna, Zuidveen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Vind de aantrekkelijkste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning, winkel- of kantoorpand. Er bestaan verscheidene producten die je kunt toepassen. Hieronder bieden wij praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Zuinigste airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Daarnaast is het een voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: het geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook moet je een raam open laten voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Wapserveen: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze uitvoering bestaat uit twee delen: een buiten- en binnenunit. De unit aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een hoge capaciteit, een lage geluidsproductie in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Wapserveen: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluid de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezevind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco opties.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Overal te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in slaap- en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren en de retail. Te installeren vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Wapserveen.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of kleinere kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een constante gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, energiezuinig, stil, neemt geen functionele ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1500.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en scholen.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Wapserveen variëren enorm. De tarieven variëren per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. Hieronder in de tabel tref je een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Wapserveen. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, reinigen en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeToelichtingPrijsindicatie
Split-systeemBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1230 – €2020
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2130 – €2910
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1190 – €2280
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €450 – €800
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€250 – €630
Tabel met de tarieven van airconditioning in Wapserveen.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen kennen 2 units: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem kan men activeren a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een warm huis in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat de airco monteren door een vakkundige installateur in Wapserveen. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren bijna de standaard. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een huis kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. diverse bouwstenen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de plaatsing. Daarbovenop komt nog een onderhoudscontract. Ook moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik met als bijgevolg een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van om en nabij de €70 tot €255 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco wijkt af per soort installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De systemen voor een compleet huis vragen meer stroom vergeleken met eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als Hitachi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt plusminus 1,35 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in de woning het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Wapserveen. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman checkt o.a. koelvloeistof, condensor, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie