Airco Installatie Ossenisse

Wil jij het lekker fris houden in je woning? Een airco kopen in Ossenisse draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Op deze website tref je praktische info over de beste oplossingen en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens verzamel je adressen van regionale montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airconditioner in de woning plaatsen gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Ossenisse

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal consumenten kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Ossenisse. Slapen, wonen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Ossenisse voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via onze website bekijk jij eenvoudig lokale monteurs. Tip: bekijk eerst de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Achterhaald de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-ossenisse-4589

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil je een airco laten installeren? Laat dit doen door een vakkundig installatiebedrijf in Ossenisse (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installateurs kunnen onder alle omstandigheden een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Verder staan ze open voor het benodigde onderhoud. In de tabel hieronder zoek je showrooms en airco monteurs in Ossenisse (gemeente Hulst, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Walsoorden, Kloosterzande, Lamswaarde, Hengstdijk, Kuitaart.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Poppe InstallatietechniekHulsterweg 75c4587LGKloosterzande
Hewa Koeltechniek H vd Walles-Gravenstraat 674567ABClinge
Schout GerardJulianastraat 524566AHHeikant
Opsomming met airco montagebedrijven Ossenisse vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Check de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden allerlei systemen die men kan installeren. Bijgaand check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Je vindt op de site ook meer info over: Afzuiginstallatie.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Eveneens is een kostentechnisch een interessante optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze produceren veel geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Op die manier sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Ossenisse: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Dit model bestaat uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het verbruikt veel minder stroom. Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is een uitkomst voor meerdere ruimtes koelen. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Ossenisse: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Beste airco.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Overal te monteren, past bijna in elke ruimte, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels en horeca. Te installeren vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Ossenisse.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag op de muur. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Een uitkomst voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een constante koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Te installeren vanaf €1175.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabrieken / kantoren en winkels. Grotendeels onzichtbaar, erg stil, het neemt geen ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1450.

VRF airco’s
Is relevant voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief plaasen

De onkosten van een airco inclusief montage in Ossenisse zijn heel divers. De totale kosten fluctueren sterk per categorie airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. Als de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de vergelijker hieronder lees je een indicatie van prijzen voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Ossenisse. De getoonde prijzen nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, navullen en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeBeschrijvingPrijsindicatie
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1240 – €2040
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2140 – €2995
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1180 – €2215
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€385 – €870
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€160 – €680
Tabel met de prijzen van airconditioning in Ossenisse.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s bestaan uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kun je aan en uitzetten middels een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een warm appartement in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan snel een airconditioner monteren door een goede installateur in Ossenisse. Werken, leven en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo op milieuvriendelijke wijze een plek kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De aanschafkosten komt tot stand door diverse onderdelen. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de plaatsing. Vergeet niet het benodigde onderhoud. Daarnaast noemen we nog een grotere stroomvraag wat zorgt voor een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €95 tot €305 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per type installatie en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor een hele woning hebben meer stroom nodig in vergelijking met de kleine modellen. De beste airco’s van marktleiders als Samsung werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem benodigd ongeveer 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Ossenisse. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De monteur controleert onder andere naar koelvloeistof, condensor, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie