Airco Installatie Walsoorden

Wil je het graag koel houden tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Walsoorden draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Op deze pagina bieden wij belangrijke tips over de beste systemen en een handig keuzeadvies. Ook verzamel je de gegevens van lokale monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat koele lucht kan blazen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model bij je thuis laten installeren gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Walsoorden

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomers worden steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Steeds meer woningbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Walsoorden. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Walsoorden voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref jij snel & eenvoudig goede installateurs. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Check de diverse installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-walsoorden-4588

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een gecertificeerd installatiebedrijf in Walsoorden (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde montagepartners kunnen onder alle omstandigheden een milieuvriendelijk klimaatsysteem samenstellen. Bovendien zijn ze te bereiken voor vacumeren en onderhoud. In de tabel hieronder vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Walsoorden (gemeente Hulst, provincie Zeeland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Kloosterzande, Lamswaarde, Hengstdijk, Kuitaart, Terhole.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Poppe InstallatietechniekHulsterweg 75c4587LGKloosterzande
Hewa Koeltechniek H vd Walles-Gravenstraat 674567ABClinge
Schout GerardJulianastraat 524566AHHeikant
Tabel met airco montagebedrijven Walsoorden vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Ontvang offertes van de beste experts uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Er bestaan veel verschillende soorten systemen die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hierna check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Airco kooptips.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Evengoed is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: ze produceren veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Tevens moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
 • Mobiele airco Walsoorden: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het split systeem kent 2 componenten: een binnen- en een buitenunit. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. De belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is handig voor het koelen van meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Walsoorden: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal de gehele woning koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Goedkoopste airco.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Gemakkelijk te monteren, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral toegepast in slaap- en zolderkamers maar ook een optie voor kantoren en de retail. Aanschaf + montage vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Walsoorden.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag op de muur. Het doet vaak denken aan een verwarming. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een beheersbare koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Wordt al geplaatst v.a. €1200.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, fluisterstil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Te installeren vanaf €1300.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in winkels en de horeca.

Goedkoopste airco september 2021 incl. monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Walsoorden liggen nogal uiteen. De tarieven fluctueren sterk per model airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In het overzicht hieronder check je een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Walsoorden. De getoonde kosten zijn zonder periodiek onderhoud, reinigen en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductBeschrijvingTarieven
Split airco met buitenunitVast model met binnen- en buitengedeelte.€1170 – €1970
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2220 – €2915
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1105 – €2280
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €355 – €820
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€200 – €690
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Walsoorden.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen kennen 2 units: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is te gebruiken door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een warme woning in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in dat geval zo’n airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Walsoorden. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Ook kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en brengt het schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig veel voorkomend. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal op een efficiënte manier een gebouw kunnen verwarmen en/of koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De all-in prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. verschillende onderdelen. Om te beginnen het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de installatie. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. In aanvulling daarop krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik wat resulteert in een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €75 tot €290 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per type systeem en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor grote ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van marktleiders als Midea zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem verbruikt plusminus 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Walsoorden. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman kijkt bijv. naar compressor, expansieventiel, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie