Airco Installatie Kloosterzande

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2021? Een airco kopen in Kloosterzande biedt een aangename temperatuur en schone lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Via onze airco-vergelijker verstrekken wij belangrijke tips over de velerlei type producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Eveneens tref je contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast systeem in huis in plaatsen gebeurt al vanaf €1.375,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Kloosterzande

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers worden warmer en warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Kloosterzande. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Kloosterzande voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via dit portaal tref je probleemloos geschikte montagebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Check de diverse installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-kloosterzande-4587

Monteurs en installateurs uit de regio
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit uitvoeren door een professioneel installatiebedrijf in Kloosterzande (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige installateurs kunnen in elk gebouw of woning het juiste klimaatsysteem aanleggen. Tevens regelen ze vacumeren en onderhoud. In het onderstaande schema bekijk jij showrooms en airco monteurs in Kloosterzande (gemeente Hulst, provincie Zeeland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Lamswaarde, Hengstdijk, Kuitaart, Terhole, Vogelwaarde.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Poppe InstallatietechniekHulsterweg 75c4587LGKloosterzande
Hewa Koeltechniek H vd Walles-Gravenstraat 674567ABClinge
Schout GerardJulianastraat 524566AHHeikant
Overzicht met airco montagebedrijven Kloosterzande vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Bekijk de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Je kunt kiezen uit diverse soorten modellen die je kunt toepassen. Hierna kan je aan de slag met de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Bekijk ook meer info over: Koelvermogen.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, / plaatselijke oplossing. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Je kunt alles zelf installeren. Ook is het qua kosten een interessante investering. Veel genoemde nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het toenemende energieverbruik. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Kloosterzande: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het split systeem bestaat uit twee delen: een binnen- en buitenunit. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een uitstekend koelvermogen, je merkt er in huis niets van (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Kloosterzande: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een hoge capaciteit.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco Offerte.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Snel te monteren, werkt in alle ruimtes, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name effectief voor slaap- en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Kloosterzande.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een beheersbare gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfstoepassingen en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1575.

VRF airco’s
Geschikt voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere winkels en de horeca.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Kloosterzande zijn heel divers. De prijzen variëren per airconditioning product en per installatiepartner (ook verhuur). Tevens is het koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. In deze tabel lees je de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Kloosterzande. Deze prijsindicaties zijn exclusief het onderhouden van het systeem, reinigen en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemOmschrijvingPrijsindicatie
Split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1220 – €2050
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2180 – €2940
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1200 – €2300
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€420 – €865
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €180 – €660
Overzicht met de kosten van airconditioning in Kloosterzande.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen hebben 2 bestanddelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem kan men activeren aan de hand van een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een warm huis in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner plaatsen door een professionele installateur in Kloosterzande. Werken, leven en slapen kan dan zonder problemen. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet speciaal meer. De populaire airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
Het prijskaartje is gebaseerd op diverse aspecten. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de plaatsing. Daarbovenop komt nog de kosten van het onderhoud. Daarbij noemen we nog een toenemend stroomverbruik en dus een hogere energierekening. Houd rekening met om en nabij de €75 tot €250 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van een airco verschilt per type systeem en koelvermogen. De modellen voor een compleet huis gebruiken veel meer stroom in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De nieuwste airco’s van populaire merken als Daikin zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een normaal koelsysteem gebruikt bij benadering 1,60 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik thuis het onderhoud van de airco doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Kloosterzande. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist inspecteert o.a. condensor, compressor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie