Airco Installatie Hof van Twente

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Hof van Twente draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in een woning of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl verstrekken wij uitgebreide tips over de velerlei type apparaten en een handig keuzeadvies. Bovendien tref je gegevens van erkende montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast apparaat in een pand plaatsen kan al vanaf €1.375,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Hof van Twente

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groeiend aantal huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Hof van Twente. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Hof van Twente voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek jij snel & eenvoudig ervaren installatiebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de installatietypes.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-hof-van-twente-7471

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in een woning? Ga op zoek naar een gecertificeerd installatiebedrijf in Hof van Twente (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige installateurs kunnen overal een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanleggen. Tevens zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgaande overzicht bekijk jij showrooms en airco monteurs in Hof van Twente (gemeente Hof van Twente, provincie Overijssel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Rijssen-Holten, Hellendoorn, Deventer, Voorst, Apeldoorn.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Ontvang offertes van de beste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een woning of kantoorpand. Je kunt kiezen uit velerlei soorten producten die mogelijk interessant zijn. Bijgaand check je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Je vindt op de site ook meer info over: Airco bestellen.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Eveneens is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsproductie en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Verder moet er altijd een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Op die manier komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Hof van Twente: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het systeembestaat uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge capaciteit, een beperkte geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is perfect voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde expert

 • Split airco Hof van Twente: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Airco inbouwen.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Simpel te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Hof van Twente.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt in de basis erg op radiatorverwarming. Wordt doorgaans geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorpanden. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een constante gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1150.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1350.

VRF airco’s
Is relevant voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in winkels en restaurants.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Hof van Twente zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen kunnen afwijken per type airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. Als de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. Hieronder in de tabel verstrekken we een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatiebij een airco bedrijf in Hof van Twente. De prijzen nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, vullen en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeBeschrijvingTarieven
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1205 – €2015
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2150 – €2905
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1160 – €2300
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€445 – €895
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €230 – €650
Tabel met de kosten van airconditioning in Hof van Twente.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco is gemakkelijk te bedienen a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een erg heet huis in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat een airco monteren door een betrouwbare installateur in Hof van Twente. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Bovendien kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een woning kunnen koelen & verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De all-in prijs wordt vastgesteld door vele onderdelen. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de installatiekosten. Ook krijg je te maken met het standaard onderhoud. Als laatste zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van ongeveer €90 tot €280 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per type systeem en koelvermogen. De systemen voor grote ruimtes hebben meer stroom nodig vergeleken met de kleine modellen. De innovatieve airco’s van a-merken als Mitsubishi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gangbaar koelsysteem benodigd ongeveer 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Hof van Twente. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. koelvloeistof, verdamper, condensor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie