Airco Installatie Ambt Delden

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Ambt Delden resulteert in een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Via onze adviseurs check je vakkundige tips over de velerlei type apparaten en een handig keuzeadvies. Daarnaast lees je adres- en contactgegevens van geschikte specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast model in een appartement plaatsen is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Ambt Delden

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers worden warmer en warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Steeds meer consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Ambt Delden. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Ambt Delden voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker check je eenvoudig bekwame vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de airco-checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Onderzoek de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-ambt-delden-7495

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vaste airco laten installeren? Kies dan een ervaren installatiebedrijf in Ambt Delden (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanleggen. Bovendien staan ze open voor het benodigde onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je showrooms en airco monteurs in Ambt Delden (gemeente Hof van Twente, provincie Overijssel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Delden, Diepenheim, Markelo, Goor, Enter.

FirmaAdresPostcodePlaats
Sonneveld Auto ServiceSluisstraat 5-07 5-077491GADelden
SES International BVSluisstraat 127491GADelden
Coolserve B.V.Metaalstraat 22a7483PDHaaksbergen
Schema met airco montagebedrijven Ambt Delden vergelijken

Verkoeling in huis?

Kom in contact met de populairste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis op kantoor of in een winkel. We onderscheiden diverse soorten producten waar je uit kunt kiezen. Hierna vind je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Je vindt op de site ook meer info over: Luchtbeheersing.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Daarnaast is een kostentechnisch een interessante optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens is er een raam nodig waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg daarvan trek je ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, profiteer direct.
 • Mobiele airco Ambt Delden: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze variant bestaat uit 2 delen: een binnen- en buitengedeelte. De buitenunit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge capaciteit, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is een uitkomst voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Ambt Delden: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
 • Geluidsarm de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden vind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco kooptips.

Wandairco
Een handig koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Simpel te plaatsen, past in praktische elke plek, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar we zien het ook regelmatig terug in winkels, de horeca of kantoren. Aanschaf + montage vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Ambt Delden.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt in de basis erg op een radiator. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een merkbare koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, extreem stil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Compleet geïnstalleerd vanaf €1450.

VRF airco’s
Geschikt voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco oktober 2021 incl. plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Ambt Delden laten een grote variatie zien. De totale kosten zijn weer anders per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Tevens is het koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan wanneer jij een mobiele aircooler aanschaft. In de onderstaande tabel check jij een actuele prijsschatting van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Ambt Delden. De getoonde prijzen zijn excl. jaarlijks onderhoud, reinigen en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

KoelmethodeToelichtingInvestering
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1150 – €1950
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2150 – €2910
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1150 – €2255
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €380 – €825
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €160 – €680
Schema met de geschatte tarieven van airconditioning in Ambt Delden.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een heet appartement in de zomer en zou je dit willen koelen? Laat dan snel een airco installeren door een betrouwbare installateur in Ambt Delden. Het thuiswerken, slapen en recreëren is zo een stuk prettiger. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment eigenlijk de standaard. De populaire airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De aanschafkosten bestaat uit verschillende onderdelen. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de montagekosten. Verder heb je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Bovendien heb je te maken met een stijgend energieverbruik en dus een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je een €75 tot €300 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per type systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De grote multi-split modellen zijn veel meer stroomvreters wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van de bekende merken als LG werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd ongeveer 1,50 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik ook zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Ambt Delden. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman kijkt o.a. naar condensor, verdamper, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie