Airco Installatie Diepenheim

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Diepenheim draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze website verzamel je nuttige info over de diverse type toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Verder bekijk je de gegevens van regionale specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast model in huis installeren regel je al vanaf €1.200,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Diepenheim

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer mensen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Diepenheim. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Diepenheim voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl bekijk je snel vakbekwame vakmensen. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-diepenheim-7478

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Ga je een airco laten installeren? Laat dit doen door een deskundig installatiebedrijf in Diepenheim (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele installatie experts kunnen op elke plek een uitstekend klimaatsysteem inregelen. Tevens zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In de vergelijker hieronder vind je showrooms en airco monteurs in Diepenheim (gemeente Hof van Twente, provincie Overijssel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Markelo, Goor, Enter, Zuna, Rijssen.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Hoeks Koeltechniek VOFSpechtstraat 227471HLGoor
P.M.I. Proost Mechanical Installations BVRondweg 17471LTGoor
Wormgoor Koudetechniek BVHaaksbergerweg 17471LSGoor
Adresgegevens van airco montagebedrijven Diepenheim vergelijken

Extra koeling in huis?

Kom in contact met de voordeligste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Je hebt de keuze uit allerlei systemen die je kunt toepassen. In het volgende overzicht bieden wij de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: MV-systemen.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er hoeft geen installateur te komen. Verder is het een relatief goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidsproductie en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct plug & play, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Diepenheim: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het apparaat heeft 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor het hele huis. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Diepenheim: Vast element in de woning.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Laag energieverbruik en een hoog rendement.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Energieverbruik.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Overal te plaatsen, past in praktische elke plek, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in zolders en slaapkamers maar ook geschikt voor winkels en horeca. Wordt al geplaatst v.a. €1200. Een goedkoop airco systeem in Diepenheim.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de wand. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een merkbare gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1300.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, zeer stil, het staat niet in de weg en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1400.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en onderwijs.

Goedkoopste airco oktober 2021 inclusief installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Diepenheim kunnen flink uiteen lopen. De aanschafprijzen kunnen afwijken per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het overzicht hieronder check je de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Diepenheim. De getoonde prijzen houden geen rekening met het onderhoud, vullen en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortOmschrijvingKosten
Split airco met buitenunitVast model met binnen- en buitengedeelte.€1250 – €2000
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2200 – €2940
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1180 – €2255
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €375 – €895
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€245 – €600
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Diepenheim.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen hebben 2 bestanddelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een extreme heet huis in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel zo’n airconditioner installeren door een erkende installateur in Diepenheim. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan zonder problemen. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet speciaal meer. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze een huis kunnen verwarmen en koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De uiteindelijke prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. meerdere bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de plaatsing. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. Verder krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op €75 tot €250 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per type installatie en capaciteit / koelvermogen. De zware systemen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers vergeleken met instap-modellen. De nieuwste airco’s van populaire merken als Daikin werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gemiddeld koelsysteem moet zo’n 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Diepenheim. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman controleert onder andere naar koelvloeistof, verdamper, condensor, compressor.

Plaats een reactie