Airco Installatie Enter

Wil je het graag koel houden in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Enter biedt een aangename temperatuur en schone lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze pagina lees je nuttige tips en info over de verschillende type producten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Verder lees je gegevens van geschikte installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een product dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en binnenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten installeren wordt al gedaan vanaf €1.250,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Enter

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomer kent toenemende temperaturen en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Opvallend veel woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Enter. Wonen, werken en slapen met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Enter voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze website check jij probleemloos de beste monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook vast of mobiele airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Achterhaald de soorten systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-enter-7468

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies voor een gecertificeerd installatiebedrijf in Enter (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige montage experts kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem inregelen. Voorts dragen ze zorg voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de vergelijker hieronder vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Enter (gemeente Wierden, provincie Overijssel). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Zuna, Rijssen, Holten, Haarle, Nijverdal.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
A3 Koel- en Vriestechniek BVVeldegge 417468DJEnter
Jaha DistributionsHet Mulderslag 257462MARijssen
Esbe-International CVTuinstraat 15/2017451EWHolten
Gegevens van airco montagebedrijven Enter vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Vind de populairste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Je kunt kiezen uit allerlei uitvoeringen die men kan installeren. Hierna behandelen we praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Prijzen van airco’s.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je maakt de keuze hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Mede is een kostentechnisch een interessante optie. De nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge energieverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als bijgevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Ready to go systeem, gelijk effect.
 • Mobiele airco Enter: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het apparaat kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. Een vaak gekozen systeem vanwege een hele goede koelefficiëntie, een laag geluidsniveau (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is een uitkomst voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is perfect voor de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Enter: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Luchtbehandeling.

Wandairco
Een handig klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Probleemloos te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor kantoren en winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Enter.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van een radiator. Ideaal voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een constante koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote kantoorpanden en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Compleet geïnstalleerd vanaf €1475.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en hotels.

Goedkoopste airco november 2021 incl. plaasen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Enter liggen nogal uiteen. De totale kosten variëren per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de tabel bieden wij een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Enter. De kosten nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelBeschrijvingOnkosten
Split-systeemEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1175 – €2020
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2145 – €2900
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1190 – €2225
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €430 – €810
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €235 – €625
Overzicht met de geschatte kosten van airconditioning in Enter.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen kennen 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem is aan te zetten aan de hand van een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een warm huis in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in dat geval de airconditioner plaatsen door een professionele installateur in Enter. Thuiswerken, slapen en leven kan dan stukken comfortabeler. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel gewoon. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De totale prijs wordt vastgesteld door vele aspecten. Ten eerste het advies, de airco en de kosten van de montage. Als tweede heb je het jaarlijkse onderhoud. Ook heb je te dealen met een stijgend energieverbruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je een €85 tot €300 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per soort installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De geavanceerde systemen hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als Hitachi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt rond de 1,55 KW stroom per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Enter. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert kijkt bijv. naar condensor, verdamper, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie