Airco Installatie Haarle

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Haarle biedt een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Op deze website verzamel je handige tips en info over de diverse soorten systemen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens vind je adressen van erkende monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een pand plaatsen gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Haarle

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Steeds meer huizenbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Haarle. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Haarle voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl zoek je eenvoudig de beste installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-haarle-7448

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een airco laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een vakkundig installatiebedrijf in Haarle (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende monteurs kunnen in elk gebouw of woning een effectief klimaatsysteem aanbrengen. Ook zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In onderstaand overzicht vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Haarle (gemeente Hellendoorn, provincie Overijssel). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Nijverdal, Steenenkamer, Bathmen, Okkenbroek, Lettele.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Jannink Nijverdal BVMarconistraat 47442DDNijverdal
A1 Green Energy BVKeizersweg 12/A7441BBNijverdal
VTT KoeltechniekKolkmansweg 507433CMSchalkhaar
Schema met airco montagebedrijven Haarle vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Bekijk de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit allerlei producten die men kan installeren. In het volgende overzicht check je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Substituten van een airco.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Verder is een kostentechnisch een interessante optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en de toenemende energierekening. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Daardoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Haarle: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 delen: een buiten- en binnenunit. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, een lage geluidsproductie in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gebruikt bij een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is een uitkomst voor de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Haarle: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog rendement.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit assortiment bespreken we hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Koeltechniek.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Gemakkelijk te installeren, past bijna in elke ruimte, relatief goedkoop en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor winkels en horeca. Geïnstalleerd vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Haarle.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt een beetje op een verwarming. Ideaal voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een constante gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Geïnstalleerd vanaf €1375.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Het is optisch mooi weggewerkt, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1475.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Typische toepassingen zijn kantoren en scholen.

Goedkoopste airco januari 2022 incl. monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Haarle kunnen flink uiteen lopen. De onkosten verschillen per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen essentieel. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het bijgaande overzicht vind jij een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen incl. installatie bij een airco bedrijf in Haarle. De getoonde prijzen zijn exclusief periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelOmschrijvingPrijzen
Split-aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1210 – €2045
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2135 – €3000
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1170 – €2280
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €415 – €855
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €220 – €625
Overzicht met de prijzen van airconditioning in Haarle.

Top-10 merken januari 2022

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste airco’s kennen 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is te gebruiken middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een hete woning in juni tot september en zou je dit willen koelen? Laat dan direct een airco installeren door een STEK installateur in Haarle. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel normaal. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een huis kunnen verwarmen & koelen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. een aantal aspecten. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de installatie. Ook belangrijk: onderhoud (eens per 2 jaar). Als laatste zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Houd rekening met plusminus €80 tot €260 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per type systeem en koelvermogen. De professionele systemen zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Mitsubishi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd rond de 1,50 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in huis het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Haarle. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De expert inspecteert o.a. verdamper, condensor, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie