Airco Installatie Schorisse

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Schorisse levert jou een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op deze website bekijk je goede info over de verscheidene soorten modellen in België en een handig keuzeadvies. Tevens bieden wij de gegevens van – in de buurt actieve – installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast model in huis installeren regel je al vanaf €1.350,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Schorisse

Het Belgische klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Opvallend veel mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Schorisse. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Schorisse voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze vergelijker tref jij probleemloos bekwame vakmannen. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-schorisse-9688

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een ervaren installatiebedrijf in Schorisse (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde monteurs kunnen overal een milieuvriendelijk klimaatsysteem inregelen. Ook zorgen zij voor groot onderhoud en reparatie. In onderstaand overzicht vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Schorisse (gemeente Maarkedal, provincie Oost Vlaanderen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Nukerke, Maarke-Kerkem, Etikhove, Sint-Maria-Horebeke, Sint-Kornelis-Horebeke.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Check de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis, of op je werk. Je hebt de keuze uit verscheidene uitvoeringen die je kunt kiezen. In het gedeelte hieronder check je praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco montagebedrijven.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine ruimte, of op de persoon gericht. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evengoed is het een voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Daarnaast moet er altijd een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Ready to go systeem, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Schorisse: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze variant bestaat uit 2 delen: een binnen en buiten deel. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Het gemak zit ‘m in een hoog rendement, een beperkte geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit model kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is handig voor het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Schorisse: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco’s zonder afvoer.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Simpel te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, is een aantrekkelijke investering en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren of winkels. Te installeren vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Schorisse.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een verwarming. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een prettige gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Te installeren vanaf €1300.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfsruimtes en winkels. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1325.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en hotels.

Goedkoopste airco april 2024 met installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Schorisse lopen zeer uiteen. De tarieven variëren per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In de onderstaande tabel verstrekken we een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Schorisse. De getoonde kosten houden geen rekening met onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeToelichtingOnkosten
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1195 – €1995
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2200 – €2930
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1130 – €2200
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €425 – €800
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €195 – €650
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Schorisse.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner kan men activeren middels de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg hete woning in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan snel de airco monteren door een professionele installateur in Schorisse. Wonen, slapen en werken is dan weer een feestje. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet uniek meer. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door op een efficiënte manier een ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De prijs wordt berekend a.d.h.v. verschillende onderdelen. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de installatiekosten. Daarbij komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Verder moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik wat resulteert in een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Houd rekening met een €95 tot €270 per woning / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco varieert per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De zware systemen hebben meer stroom nodig wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van de bekende merken als Hitachi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt ruwweg 1,40 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Schorisse. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman kijkt naar onderdelen als expansieventiel, verdamper, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie