Airco Installatie Maarkedal

Wil je het graag koel houden in de zomer? Een airco kopen in Maarkedal kan enorm helpen voor extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Op dit portaal bieden wij belangrijke tips en adviezen over de verscheidene type systemen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook bekijk je contact- en adresgegevens van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste split-airco in huis in plaatsen is al mogelijk vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Maarkedal

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal huizenbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Maarkedal. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Maarkedal voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl tref jij razendsnel bekwame monteurs. Wij adviseren om te beginnen met onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-maarkedal-9680

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een vakbekwaam installatiebedrijf in Maarkedal (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installateurs kunnen in elke gewenste ruimte een geschikt klimaatsysteem maken. Bovendien zijn ze te bereiken voor het benodigde onderhoud. In deze tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Maarkedal (gemeente Maarkedal, provincie Oost Vlaanderen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Horebeke, Brakel, Zwalm, Zottegem, Ronse.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Vergelijk de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in huis, of op je werk. We kennen diverse units die je kunt kiezen. In onderstaande tekst vind je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Lees op deze website ook meer over: Airco inbouwen.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Je kunt alles zelf installeren. Mede is het een betaalbare optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze maken relatief veel geluid en het toenemende energieverbruik. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Maarkedal: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze uitvoering kent 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. De unit aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Het gemak zit ‘m in een hoge capaciteit, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor het koelen van meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Maarkedal: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge capaciteit.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties bespreken we hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco’s vergelijken.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Snel te installeren, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoorgebouwen of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Maarkedal.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of wordt laag aan de wand gehangen. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een constante koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1050.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote kantoorpanden en winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1325.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco mei 2024 met installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Maarkedal zijn nogal verschillend. De kosten zijn weer anders per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het koelvermogen essentieel. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In onderstaand overzicht check jij een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Maarkedal. De kosten zijn exclusief het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SoortToelichtingInvestering
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1195 – €2030
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2170 – €2915
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1200 – €2215
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€450 – €805
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€150 – €660
Schema met de prijzen van aannemers airconditioning in Maarkedal.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airconditioner is aan te zetten via een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een heet appartement in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct een airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Maarkedal. Werken, leven en slapen kan dan zonder problemen. Daarnaast kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De totale prijs is gebaseerd op een aantal posten. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de montage. Daarbovenop komt nog het benodigde onderhoud. Daarbij noemen we nog een grotere stroomvraag met als gevolg een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €90 tot €285 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per type opstelling en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor grote ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Mitsubishi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gangbaar koelsysteem gebruikt plusminus 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Maarkedal. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De installateur controleert onder andere naar condensor, koelvloeistof, expansieventiel, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie